Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[1.6 TD] Brzęczenie po krzekręceniu kluczyka

ODPOWIEDZ
volfen7
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[1.6 TD] Brzęczenie po krzekręceniu kluczyka

Post autor: volfen7 » 28 lis 2009, 11:49

Witam wszystkich forumowiczów! Mam problem. Samochodzik normalnie mi śmigał, na drugi dzień wsiadam przekręcam kluczyk aby podgrzać świece a słyszę tylko brzęczenie, kontrolki przygasają, kontrolka świec nie pali się w ogóle. Rozrusznik nie chce się w ogóle kręcić. Doszedłem do tego, że dźwięk wydobywa się z tego urządzenia, ale nie wiem co to jest. Jest połączone z pompą wodną i turbo. To jakiś podgrzewacz wody ? Dźwięk płynący z tego urządzenia jest podobny do gotowanie wody, ale także przeczenie jak by bylo gdzieś spięcie. Prosze o pomoc.
Muszę dodać, że w samochodzie jest zamontowane zabezpieczenie przed uruchomieniem silnika. Przycisk pod kierownicą. Bez jego wciśnięcia rozrusznik nie zakręci się. W tej chwili po jego naciśnięciu dzwiek lekko zmienia się. Nie wiem gdzie szukać awarii. Z góry dziękuje za pomoc. Pozdrawiam.
Obrazek
Obrazek

P.S. wybaczcie słabą jakość zdjęć, robiłem telefonem.

sunseeker1
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: sunseeker1 » 28 lis 2009, 12:10

To pompa wody która wymusza obieg i chłodzi turbo jak jest bardzo rozgrzane. Ten kabelek z góry idzie do stycznika przy turbo (jak jest wysoka temp to styka do masy i nawet przy zgaszonym silniku jest obieg wody). Stawiam na to że masz jakieś zwarcie (sprawdź po kablach) pewnie pompka Ci chodziła przez to cały czas i rozładował się akumulator.

Pozdro!

jetta1911
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: jetta1911 » 28 lis 2009, 13:01

zgadzam się z przedmówcom bo miałem dokładnie to samo.

volfen7
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: volfen7 » 28 lis 2009, 15:25

problem rozwiązany ;];]
Wspólnie z sąsiadem elektrykiem doszliśmy do tego, że problem byl wywołany tym, że masa nie dochodziła do silnika. Rozkręciłem kable, wyczyściłem i śmiga. Wszystko bangla bez problemowo ;]. Dzięki za zainteresowanie.
Można zamknąć. Pozdro !

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki TD”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl