nie rozumiem tego w ogóle.jak by tak było to byś nie zakładał tego tematu...JanekAudi pisze:kazdy ma swoje teorie odnosnie swojego samochodu i kazdy zna swoj samochod najlepiej )
[1.9 AZZ] Temperatura, chłodzenie,ciśnienie, Pomocy :( AZZ
Witam, nie mam książki do Audi 1,9TD, ale posiłkuję się podręcznikiem do Golfa 3 z motorem AAZ. Wg tej książki w AAZetach są dwa rodzaje termowyłączników Boscha sterujących wentylatorami chłodnicy.JanekAudi pisze:ale ile razy bede tlumaczyc mimo tego ze zmienilem czujnik to wentylatory wlanczaja sie od 92 stopni niewiem dlaczego
I rodzaj o temp. włączania:
1 bieg temp. 84-91 st.C
2 bieg temp. 91-98 st.C
II rodzaj o temp. włączania:
1 bieg 92-97 st.C
2 bieg 99-105 st.C
Moja niunia idealnie wpisuje się w ten drugi rodzaj.
- hudy
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABT
- Kontakt:
człowieku każdy próbuje ci jakoś pomóc a ty sie rzucasz ...napisałem ci przecież co może być przyczyną tego że wiatraki ci się nie załączają a ty ciągle o tym czujniku i niczym więcej...druga sprawa to to ciśnienie w układzie o którym piszesz.ja osobiście miałem przypadek że po wizycie u mechanika źle podpiął wiatraki i temperaturę miałem prawie 115 stopni i takiego ciśnienia nie miałem a u ciebie jest już takie przy 90 stopniach to jest coś zwalone i tym się zajmij a nie wiatrakami czy ci się załączaja przy 90 a nie przy 85 stopniach...JanekAudi pisze:madrzysz sie i mądrzysz ;p przeciez pisze prawde według katalogu moja audi własnie taki ma wiec taki wsadziłem...
Ostatnio zmieniony 04 gru 2009, 21:23 przez hudy, łącznie zmieniany 1 raz.