[b4 all] Problem z klapa ;/ pomocy :(
[b4 all] Problem z klapa ;/ pomocy :(
Witam mam bardzo poważny problem na początku linka byla urwana przy kocu, wiec postanowiłem otworzyć klape ale linka sie nie dalo otworzyć otoz otwierał sie jedynie 1 zaczep... tak wiec na sile i urwała sie linka gdzieś i teraz wogle nie podnos sie 1 z 2 mozliwych zaczepów i nie da sie klapy przedniej otworzyć.... próbowałem przez kratke od zderzaka otworzyć ale nie dalo sie bo linka jest zaciagnieta i jest nad chłodnicą co mam robic ;/
Widziałem jak to robił jeden znajomy wziął pręta z zagiętą końcówką (jak haczyk) i włożył go pomiędzy reflektorem a ta gumą od maski i tak próbował ja otworzyć bo tam są te "zaczepy" co jak pociągniesz linkę to się otwierają . Tylko tyle wiem tak próbować otworzyć bo znajomemu się to udało. Poszukaj na forum.
- gawcio12312
- Forum Audi 80
Maskę bez problemu otworzysz nawet śrubokrętem. Wkładasz śrubokręt między reflektor a maskę, na samym rogu, starając się włożyć w miarę prosto. Następnie odginasz w kierunku chodnicy i tak z obu stron. Po kilku próbach powinno się udać trafić na właściwy zaczep(przetestowane). Po natrafieniu na właściwą dźwigienkę i odgięciu jej maska się lekko podnosi.
dzieki za podpowiedz kumpel z parczewa wlasnie to robil i otworzyl maske ale ja w tym momencie w inna strone patrzylem tak wiec mozesz jakis fotke dodac w jakim miejscu mialbym wsadzic srobokret i ile cm w srodek?lelum pisze:Maskę bez problemu otworzysz nawet śrubokrętem. Wkładasz śrubokręt między reflektor a maskę, na samym rogu, starając się włożyć w miarę prosto. Następnie odginasz w kierunku chodnicy i tak z obu stron. Po kilku próbach powinno się udać trafić na właściwy zaczep(przetestowane). Po natrafieniu na właściwą dźwigienkę i odgięciu jej maska się lekko podnosi.
i ostatnie pytanie gdzie moglbym dostac do koncowki linki tam kolo wajchy otwierania maski taki metalowa zawleczke ktora odciaga pancerz od linki i w tym momencie otwiera sie klapa??
-
- Forum Audi 80
Wybaczcie, ale muszę odgrzać temat :
Wielkie dzięki Wczoraj pół dnia próbowałem otworzyć maskę leżąc pod samochodem, ale mam łapy za grube i nie dałem rady (tylko całe ręce pokaleczone). A tu proszę, śrubokręt, latarka, 2 minuty i maska otwartalelum pisze:Maskę bez problemu otworzysz nawet śrubokrętem. Wkładasz śrubokręt między reflektor a maskę, na samym rogu, starając się włożyć w miarę prosto. Następnie odginasz w kierunku chodnicy i tak z obu stron. Po kilku próbach powinno się udać trafić na właściwy zaczep(przetestowane). Po natrafieniu na właściwą dźwigienkę i odgięciu jej maska się lekko podnosi.