[B 4 1.9 TDI AVANT] Centralny nie otwiera z pilota
[B 4 1.9 TDI AVANT] Centralny nie otwiera z pilota
Centralny zamek ładnie zamyka z pilota, natomiast otwiera tylko z kluczyka. Pilotem tylko załączam alarm, wogole nie słychac, żeby zadziałała pompka, więc myslę, że nie ma sygnału na pomkę.
Jak centralny działał jeszcze sprawnie, to oswietlenie wewnętrzne ładnie zapalało się po otworzeniu drzwi i gasło po krotkim czasie. Na forum wycztałem, że ma to związek z centralnym zamkiem.
Czy przyczyny szukac gdzies w drzwiach od strony kierowcy?
Pozdrawiam
jastom
Jak centralny działał jeszcze sprawnie, to oswietlenie wewnętrzne ładnie zapalało się po otworzeniu drzwi i gasło po krotkim czasie. Na forum wycztałem, że ma to związek z centralnym zamkiem.
Czy przyczyny szukac gdzies w drzwiach od strony kierowcy?
Pozdrawiam
jastom
Ostatnio zmieniony 04 gru 2009, 10:17 przez jastom, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
Zdanie nie ma sensu, druga część zdania wyklucza pierwszą.jastom pisze:Centralny zamek ładnie zamyka z pilota, natomiast zamyka tylko z kluczyka.
A teraz co się dzieję, nie włącza się wcale? Sprawdź wszystkie krańcówki drzwi bo jeśli któraś będzie dawała cały czas sygnał: otwarte to lampka może się nie zapalać.Jak centralny6 działał jeszcze sprawnie, to owietlenie wewnętrzne ładnie zapalał się po otworzeniu drzwi i gasło po krtkim czasie.
- bieniek1984
- Forum Audi 80
Kolego a centralny na pilot to ori czy doczepiany?
Bo jeśli ori to być może tak być jak koledzy wyżej napisali a jeśli masz doczepiany to nie zawsze elektrycy wiedza ze w audi b4 jest centralny sterowany za pomocą mas i nie trzeba dodatkowych jakiś tam przekaźników które zamieniają bieguny stosować tylko najlepiej wpiąć się w przewody pod siedzeniem tylnym.
Bo jeśli ori to być może tak być jak koledzy wyżej napisali a jeśli masz doczepiany to nie zawsze elektrycy wiedza ze w audi b4 jest centralny sterowany za pomocą mas i nie trzeba dodatkowych jakiś tam przekaźników które zamieniają bieguny stosować tylko najlepiej wpiąć się w przewody pod siedzeniem tylnym.
Ja mam inny problem, dziś w trasie zaczęły mi mrugać światła awaryjne, myślę sobie co jest Qr.... Po chwili zorientowałem się że to centralny wariuje, wyciągnąłem baterię z pilota a sytuacja nadal się powtarzała. Teraz okazało się, że pilot nie działa, a drzwi muszę zamykać każde z osobna... Pytanie co zdechło? Sterownik? Pompka? Gdzie szukać sterownika? Z tyłu w bagażniku po prawej stronie mam jakąś skrzyneczkę z antenką podłączoną do awaryjnych a z przodu pod kierownicą skrzyneczkę z napisem sterownik centralnego.. i bądź tu mądry :?: :?: Dodam, że centralny z kluczyka też nie działa.
Ciężko powiedzieć kolego domyślam się ze masz centralkę ori audi a pilot doczepiany i trochę pomotane jak dla mnie, bo powinien być tylko sterownik zamka centralnego pod nogami kierowcy (bynajmniej ja tak robie), ale możesz sprawdzić czy pompka działa a mianowicie w tylnej klapie do zamka dochodzą przewody sterujące niebieski z czarnym paskiem już teraz nie pamiętam reszty, musiał był luknąć u siebie i prosta sprawa bierzesz kawałek kabelka i łączysz z niebieski dotykasz do masy, na jakiej 2 sekundy i jeśli usłyszysz ze pompka zaburczy (otworzy bądź zamknie centralny) no to pompka ok
Witam
Mam podobny problem Po dłuższych walkach z centralnym, wymianie przekaźnika zaczęło fungować .. tyle, że nie do końca Wszystko jest ok jeżeli chodzi o zamykanie, dopiero przy otwieraniu alarm się rozbraja, światełko odpala tylko drzwi nie otwierają, dopiero po przekręcaniu kluczykiem pompka zaczyna działać i cyple podskakują. Wygląda na to, że problem leży gdzieś w połączeniu centralnego z centralką alarmową prawdopodobnie oryginalną. Macie pomysł jak to ugryźć?
Pozdrawiam
Tomek
Mam podobny problem Po dłuższych walkach z centralnym, wymianie przekaźnika zaczęło fungować .. tyle, że nie do końca Wszystko jest ok jeżeli chodzi o zamykanie, dopiero przy otwieraniu alarm się rozbraja, światełko odpala tylko drzwi nie otwierają, dopiero po przekręcaniu kluczykiem pompka zaczyna działać i cyple podskakują. Wygląda na to, że problem leży gdzieś w połączeniu centralnego z centralką alarmową prawdopodobnie oryginalną. Macie pomysł jak to ugryźć?
Pozdrawiam
Tomek
Temat był już trochę poruszany, może coś z tych rozwiązań pomoże ci z centralką:
https://audi80.pl/b4-avant-problem-z ... t36016.htm
https://audi80.pl/b4-avant-problem-z ... t36016.htm