Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B3/B4] Rezanie Elektryczne Podnoszenie Szyb + Manualne S.L.

Modyfikacje, pomysły i jak sama nazwa wskazuje rezania, rezania i jeszcze raz rezania
Awatar użytkownika
ibizablue
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: ibizablue » 28 wrz 2009, 08:34

Panowie mi zostalo podpiac 2 kable.Chyba do czujnikow krancowych.Koloru brazoao-zolty i brazowo-czarny.Oswietlenie gasniepo jakims czasie przyciskow ale prad ciagle jest.Moge zamykac i otwierac.Pod jakie kable mam je podpiac?I moze wiecie gdzie mam podpiac sie tzn do jakiego kabla od oryginalnego alarmu aby sie uzbrajal z centralka na pilota,bo jak ja wstawilem to nie chce sie uzbrajac z pilota a z kluczyka tak.Dzieki za pomoc!

myster
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: myster » 02 gru 2009, 16:21

Hej koledzy jestem juz po montazu 4 elektrycznych szybek wszystko smiga ale mam male pytanie gdzie dokladnie idzie ten przewod z zielona wtyczka do wlacznika od szybra ( ktory pin ) bo niestety u siebie nie znalazlem tej nieszczesnej wtyczki nad nogami.A chcial bym zrobic to jak nalezy.
I drugie pytanie za co on odpowiada? <mikolaj>

Awatar użytkownika
basu
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: basu » 02 gru 2009, 16:46

W ori instalacji odpowiada za zasilanie elektrycznego szyberdachu - wtedy przycisk otwierania dachu podswietla sie i szyber dziala tylko wtedy kiedy dzialaja elektryczne szyby. Nie pamietam teraz koloru, ale to jest przewod doprowadzajacy +12v do szybra - jesli zakladales sam to bedziesz wiedzial ktory to. Ewentualnie jak bede wieczorem w domu to sprawdze kolor na jakims silniku szybra i napisze.

myster
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: myster » 02 gru 2009, 17:02

basu pisze:W ori instalacji odpowiada za zasilanie elektrycznego szyberdachu - wtedy przycisk otwierania dachu podswietla sie i szyber dziala tylko wtedy kiedy dzialaja elektryczne szyby. Nie pamietam teraz koloru, ale to jest przewod doprowadzajacy +12v do szybra - jesli zakladales sam to bedziesz wiedzial ktory to. Ewentualnie jak bede wieczorem w domu to sprawdze kolor na jakims silniku szybra i napisze.
No wlasnie mam wszystkie ori wiazki. dobrze rozumiem czyli ten przewod z zielona wtyczka podaje zasilanie dla szybra i gdy wyloncze zaplon to szyber bedzie do tego czasu dzialac az otworze i zamkne drzwi?
jak bys mogl to bylo by fajni ejak bys napisal <piwo> bedzie pozniej nawet dla potomnych.
a powiedzcie jak jest z podswietleniem przyciskow u was sie swieci caly czas czy gasnie po okolo 30 sek.

Awatar użytkownika
basu
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: basu » 02 gru 2009, 18:35

myster pisze:czyli ten przewod z zielona wtyczka podaje zasilanie dla szybra i gdy wyloncze zaplon to szyber bedzie do tego czasu dzialac az otworze i zamkne drzwi?
Tak.
myster pisze:a powiedzcie jak jest z podswietleniem przyciskow u was sie swieci caly czas czy gasnie po okolo 30 sek.
Gaśnie po ok. 30 sekundach. po naciśnięciu przycisku zapala się ponownie na ok 30 sekund.

zasilanie z zielonej wtyczki przy instalacji szyb podłączasz do przewodu niebiesko-czerwonego do tej czarnej wtyczki przy silniku szyb - prowadzi do pinu nr 5 przy przełączniku otwierania dachu (przewód niebiesko-czarny) i do wyłącznika przy silniku dachu koloru białego

Obrazek Obrazek Obrazek

Awatar użytkownika
hudy
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Robert
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.0 ABT
Kontakt:

Post autor: hudy » 02 gru 2009, 20:16

myster pisze:gdy wyloncze zaplon to szyber bedzie do tego czasu dzialac az otworze i zamkne drzwi?
a czy tak nie było zawsze montowane przy el. dachu?? ja nie miałem el. szyb a szyberdach tak właśnie działa...

myster
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: myster » 02 gru 2009, 21:36

hudy pisze:
myster pisze:gdy wyloncze zaplon to szyber bedzie do tego czasu dzialac az otworze i zamkne drzwi?
a czy tak nie było zawsze montowane przy el. dachu?? ja nie miałem el. szyb a szyberdach tak właśnie działa...
U mnie szyber wlasnie dziala tylko i wylacznie na zaplonie. jutro podlacze ten kabel i pewnie bedzie dzialal razem z szybami

Awatar użytkownika
basu
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: basu » 07 gru 2009, 21:05

hudy pisze:
Moze masz od tego jakis przekaznik lub sterownik? Wszystkie ktore do tej pory mialem mialy szyby i dach w pradzie albo nic, wiec nie wiem jak to jest przy samym dachu. Jak mialbys chwile to moze zerknij dokad wedruje przewod zasilania dachu i pochwal sie nam - taka wiedza zawsze sie przyda

Awatar użytkownika
Krycha
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Krystian
Silnik: 2.6 ABC
Kontakt:

Post autor: Krycha » 07 gru 2009, 23:19

Franciszku pytanie co do paneli. Podkład + mat + bezbarwny ja? Jak Ci sie to trzymało? Nie ścierało się?

Cholera ja też tak zrobiłem swoje i kurde jak narazie nie chce mi bezbarwny wyschnąć i kiepsko widzę ich przyszłość gdy będą na codzień "używane".

Awatar użytkownika
FranoF1
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: FranoF1 » 08 gru 2009, 12:21

Franciszku pytanie co do paneli. Podkład + mat + bezbarwny ja? Jak Ci sie to trzymało? Nie ścierało się?
Nic sie nie ścierało, dobry podkład, mat i clar, do dziś sie trzyma.

Awatar użytkownika
hudy
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: hudy » 08 gru 2009, 13:30

basu pisze:Jak mialbys chwile to moze zerknij dokad wedruje przewod zasilania dachu i pochwal sie nam - taka wiedza zawsze sie przyda
jak znajde chwilke to zerkne gdzie sa kable podpiete.ja miałem tylko dach elektryczny i po zgaszeniu samochodu czy wyjęciu kluczyka nadal działał jednak jak otworzyłem drzwi to przestawał działać.musiałem znów przekręcic kluczyk by działał...

niebieski79
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: niebieski79 » 01 lip 2010, 21:33

Panowie może ktoś udzieli mi informacji.Zamontowałem sobie 4xelektryczne szyby z oryginalną wiązka<przekaznikiem,silniczkami i wyłącznikiem termicznym.Wszystko hula tylko martwi mnie jedna rzecz.Czy jak szyba jedzie do góry i napotka na przeszkodę np.w postaci palców to przekażnik nie powinien jej zatrzymać???Robiłem u Siebie test podkładając patyk grubości palca i szyba łamała go jak zapałkę.Może ktoś udzieli Mi informacji jak powinno to wyglądać?

Awatar użytkownika
hudy
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: hudy » 01 lip 2010, 22:11

z tego co wiem i widziałem jak wygląda to w oryginale to po włożeniu ręki szyba się zatrzymywała.to chyba działa tylko dla szyby kierowcy bo tylko ona ma automatyczne zamykanie resztę szyb podnosisz naciskając cały czas guzik...

Awatar użytkownika
Fantomas_29
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: Fantomas_29 » 01 lip 2010, 22:46

Ja też mam ori szyby ale tylko szyba od kierowcy idzie na dół sama do góry muszę trzymać, a odnośnie tego zatrzymywania to też tak jest że jak wsadziłbyś palce to mógłbyś je stracić.

niebieski79
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: niebieski79 » 02 lip 2010, 11:53

hudy pisze:z tego co wiem i widziałem jak wygląda to w oryginale to po włożeniu ręki szyba się zatrzymywała.to chyba działa tylko dla szyby kierowcy bo tylko ona ma automatyczne zamykanie resztę szyb podnosisz naciskając cały czas guzik...
kurde chwilowo tego nie sprawdzę bo mam walnięty właśnie silnik od strony kierowcy i czekam na nowy.A może ktoś inny podzieli się swoimi wiadomościami na ten temat?Byłbym bardzo wdzięczny.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Rezanie”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl