[B3/B4] Rezanie Elektryczne Podnoszenie Szyb + Manualne S.L.
Panowie mi zostalo podpiac 2 kable.Chyba do czujnikow krancowych.Koloru brazoao-zolty i brazowo-czarny.Oswietlenie gasniepo jakims czasie przyciskow ale prad ciagle jest.Moge zamykac i otwierac.Pod jakie kable mam je podpiac?I moze wiecie gdzie mam podpiac sie tzn do jakiego kabla od oryginalnego alarmu aby sie uzbrajal z centralka na pilota,bo jak ja wstawilem to nie chce sie uzbrajac z pilota a z kluczyka tak.Dzieki za pomoc!
Hej koledzy jestem juz po montazu 4 elektrycznych szybek wszystko smiga ale mam male pytanie gdzie dokladnie idzie ten przewod z zielona wtyczka do wlacznika od szybra ( ktory pin ) bo niestety u siebie nie znalazlem tej nieszczesnej wtyczki nad nogami.A chcial bym zrobic to jak nalezy.
I drugie pytanie za co on odpowiada? <mikolaj>
I drugie pytanie za co on odpowiada? <mikolaj>
W ori instalacji odpowiada za zasilanie elektrycznego szyberdachu - wtedy przycisk otwierania dachu podswietla sie i szyber dziala tylko wtedy kiedy dzialaja elektryczne szyby. Nie pamietam teraz koloru, ale to jest przewod doprowadzajacy +12v do szybra - jesli zakladales sam to bedziesz wiedzial ktory to. Ewentualnie jak bede wieczorem w domu to sprawdze kolor na jakims silniku szybra i napisze.
No wlasnie mam wszystkie ori wiazki. dobrze rozumiem czyli ten przewod z zielona wtyczka podaje zasilanie dla szybra i gdy wyloncze zaplon to szyber bedzie do tego czasu dzialac az otworze i zamkne drzwi?basu pisze:W ori instalacji odpowiada za zasilanie elektrycznego szyberdachu - wtedy przycisk otwierania dachu podswietla sie i szyber dziala tylko wtedy kiedy dzialaja elektryczne szyby. Nie pamietam teraz koloru, ale to jest przewod doprowadzajacy +12v do szybra - jesli zakladales sam to bedziesz wiedzial ktory to. Ewentualnie jak bede wieczorem w domu to sprawdze kolor na jakims silniku szybra i napisze.
jak bys mogl to bylo by fajni ejak bys napisal bedzie pozniej nawet dla potomnych.
a powiedzcie jak jest z podswietleniem przyciskow u was sie swieci caly czas czy gasnie po okolo 30 sek.
Tak.myster pisze:czyli ten przewod z zielona wtyczka podaje zasilanie dla szybra i gdy wyloncze zaplon to szyber bedzie do tego czasu dzialac az otworze i zamkne drzwi?
Gaśnie po ok. 30 sekundach. po naciśnięciu przycisku zapala się ponownie na ok 30 sekund.myster pisze:a powiedzcie jak jest z podswietleniem przyciskow u was sie swieci caly czas czy gasnie po okolo 30 sek.
zasilanie z zielonej wtyczki przy instalacji szyb podłączasz do przewodu niebiesko-czerwonego do tej czarnej wtyczki przy silniku szyb - prowadzi do pinu nr 5 przy przełączniku otwierania dachu (przewód niebiesko-czarny) i do wyłącznika przy silniku dachu koloru białego
U mnie szyber wlasnie dziala tylko i wylacznie na zaplonie. jutro podlacze ten kabel i pewnie bedzie dzialal razem z szybamihudy pisze:a czy tak nie było zawsze montowane przy el. dachu?? ja nie miałem el. szyb a szyberdach tak właśnie działa...myster pisze:gdy wyloncze zaplon to szyber bedzie do tego czasu dzialac az otworze i zamkne drzwi?
Moze masz od tego jakis przekaznik lub sterownik? Wszystkie ktore do tej pory mialem mialy szyby i dach w pradzie albo nic, wiec nie wiem jak to jest przy samym dachu. Jak mialbys chwile to moze zerknij dokad wedruje przewod zasilania dachu i pochwal sie nam - taka wiedza zawsze sie przydahudy pisze:a czy tak nie było zawsze montowane przy el. dachu?? ja nie miałem el. szyb a szyberdach tak właśnie działa...myster pisze:gdy wyloncze zaplon to szyber bedzie do tego czasu dzialac az otworze i zamkne drzwi?
- hudy
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABT
- Kontakt:
jak znajde chwilke to zerkne gdzie sa kable podpiete.ja miałem tylko dach elektryczny i po zgaszeniu samochodu czy wyjęciu kluczyka nadal działał jednak jak otworzyłem drzwi to przestawał działać.musiałem znów przekręcic kluczyk by działał...basu pisze:Jak mialbys chwile to moze zerknij dokad wedruje przewod zasilania dachu i pochwal sie nam - taka wiedza zawsze sie przyda
-
- Forum Audi 80
Panowie może ktoś udzieli mi informacji.Zamontowałem sobie 4xelektryczne szyby z oryginalną wiązka<przekaznikiem,silniczkami i wyłącznikiem termicznym.Wszystko hula tylko martwi mnie jedna rzecz.Czy jak szyba jedzie do góry i napotka na przeszkodę np.w postaci palców to przekażnik nie powinien jej zatrzymać???Robiłem u Siebie test podkładając patyk grubości palca i szyba łamała go jak zapałkę.Może ktoś udzieli Mi informacji jak powinno to wyglądać?
- Fantomas_29
- Forum Audi 80
- Kontakt:
-
- Forum Audi 80
kurde chwilowo tego nie sprawdzę bo mam walnięty właśnie silnik od strony kierowcy i czekam na nowy.A może ktoś inny podzieli się swoimi wiadomościami na ten temat?Byłbym bardzo wdzięczny.hudy pisze:z tego co wiem i widziałem jak wygląda to w oryginale to po włożeniu ręki szyba się zatrzymywała.to chyba działa tylko dla szyby kierowcy bo tylko ona ma automatyczne zamykanie resztę szyb podnosisz naciskając cały czas guzik...