[B4 TDI 1Z] głosna praca silnika
[B4 TDI 1Z] głosna praca silnika
drugi temat o jaki chcialem zapytac jest to głosny klekot.Na zimny silniku jest on bardzo denewrwujący bo wali głosno przy dodawaniu gazu podczas jazdy! Lecz gdy sie rozgrzeje to juz tak bardzo niesłychac lecz calkiem nie zanika.czy moze to byc wina wtrysków?pomocy!
tzn.chodzi o ustawienie pompy wtryskowej?rozrząd chyba jest ok.silnik ma moc wydaje mi sie ze dobrze chodzi!rozrząd ostatnio był robiony u dobrego mechanika!
[ Dodano: 2009-12-07, 21:34 ]
jesli chodzi o olej to troche musze co jakis czas dolewac bo znika.W wężach do interkulera jest olej tzn.jego oznaki lecz w interkulerze wiele go niebyło!
[ Dodano: 2009-12-07, 21:34 ]
jesli chodzi o olej to troche musze co jakis czas dolewac bo znika.W wężach do interkulera jest olej tzn.jego oznaki lecz w interkulerze wiele go niebyło!
mi się wydaje, że olej półsyntetyczny/syntetyczny nie wypłukuje gumowych uszczelek z silnika, tylko nie wiem czemu większość mechaników a szczególnie wychowanych na silnikach z okresu kiedy szczytem osiągnięć polskiej techniki był polonez uważa inaczej :roll:benekk25 pisze:jaki bys proponował?słyszałem ze jak juz jest 15W/40 to juz niema co zmieniac bo rozszczelni silnik!prawda to?