[B4 TDI 1Z] Dymi na niebiesko
[B4 TDI 1Z] Dymi na niebiesko
Witam klubowicze!mam mały problem a mianowicie dymi na niebiesko i śmierdzi tak jakby nie spaloną ropą dosłownie jak stare ikarusy!jak sie rozgrzeje to troche mniej dymi i tak niesmierdzą spaliny!pomózcie co z tym mozna zrobic!pozdrawiam
spalanie raczej w normie na trasie 5l w miescie jakies 6,5l
[ Dodano: 2009-12-07, 22:21 ]
ok! to zaczne tak!rano odpala w miare szybko po chwili zaczyna dymic na biało niebiesko i smierdzi ropą jak juz sie troche rozgrzeje to mniej a jak dam troche gazu to znowu wali mocno na niebiesko a gdy przygazuje duzo mocniejprawie na full to z nieibieskiego zmienia sie na czarny czyli na wysokich obrotach na czrno a na nizszych na niebiesko
[ Dodano: 2009-12-07, 22:26 ]
tak apropo Niki20 duzo cie wyszedł ten remont silnika?tzn.duzo za czesci wyszło?
[ Dodano: 2009-12-07, 22:21 ]
ok! to zaczne tak!rano odpala w miare szybko po chwili zaczyna dymic na biało niebiesko i smierdzi ropą jak juz sie troche rozgrzeje to mniej a jak dam troche gazu to znowu wali mocno na niebiesko a gdy przygazuje duzo mocniejprawie na full to z nieibieskiego zmienia sie na czarny czyli na wysokich obrotach na czrno a na nizszych na niebiesko
[ Dodano: 2009-12-07, 22:26 ]
tak apropo Niki20 duzo cie wyszedł ten remont silnika?tzn.duzo za czesci wyszło?
- Niki20
- Forum Audi 80
- Imię: Dominik
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
Ewidentnie oliwę spala... Przy wyższych obrotach to norma że na czarno dymi... Najpierw proponował bym na vaga podjechać do kogoś... Później sprawdzić ciśnienie jak się ma. A uszczelniacze to koszt nie duży więc także bym radził je wymienić gdyż cosik tam będę pociągać... A i turbawę też możesz sprawdzić.
-
- Forum Audi 80
Witam, otóż miałem problem z dymieniem na niebiesko, dość kłebiaste dymki
tak jak tutaj na filmiku jak i również podczas jazdy....
Dzisiaj wpadłem na pomysł żeby odpiąć przepływkę po wykluczeniu kończących się pierscieni tłokowych i uszczelniaczach zaworowych... po odpięciu przepływki przy pałowaniu na 3 biegu do 4tyś obrotów cisza żadnego dymka niebieskiego jak i czarnego... przy ruszaniu musiałem bardzo delikatnie puszczać sprzęgło bo mi szarpało budą, musiałem więcej gazu dawać żeby płynniej ruszać, a po odpięciu przepływki pięknie rusza audiolka z miejsca... mam przerobioną instalacje na Pierburga komp 16bit z wirusem od Muniora... na VAG żadnych błędów... czyli to oznaczałoby na padniętą przepływkę??
tak jak tutaj na filmiku jak i również podczas jazdy....
Dzisiaj wpadłem na pomysł żeby odpiąć przepływkę po wykluczeniu kończących się pierscieni tłokowych i uszczelniaczach zaworowych... po odpięciu przepływki przy pałowaniu na 3 biegu do 4tyś obrotów cisza żadnego dymka niebieskiego jak i czarnego... przy ruszaniu musiałem bardzo delikatnie puszczać sprzęgło bo mi szarpało budą, musiałem więcej gazu dawać żeby płynniej ruszać, a po odpięciu przepływki pięknie rusza audiolka z miejsca... mam przerobioną instalacje na Pierburga komp 16bit z wirusem od Muniora... na VAG żadnych błędów... czyli to oznaczałoby na padniętą przepływkę??
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
To by oznaczalo że jakieś cuda ci sie dzieją :shock: przeplywomierz nie ma , i mieć nie moze nic do dymienia na niebiesko :roll: mierzy tylko masę powietrza dla ECU i tyleMarcinexB4 pisze: czyli to oznaczałoby na padniętą przepływkę??
[ Dodano: 2014-08-30, 19:43 ]
komp robiony przeze mnie ,wsad do epromów od Kostrza 8-) Ja wirusow nigdy nie pisałem i nie zamierzam pisaćMarcinexB4 pisze: komp 16bit z wirusem od Muniora
-
- Forum Audi 80
A mógłby jakiś kabelek, lub coś tego typu przerwać się? w wiązce do przepływki? gdzie szukać problemu najpierw?MUNIOR pisze:To by oznaczalo że jakieś cuda ci sie dzieją :shock: przeplywomierz nie ma , i mieć nie moze nic do dymienia na niebiesko :roll: mierzy tylko masę powietrza dla ECU i tyleMarcinexB4 pisze: czyli to oznaczałoby na padniętą przepływkę??
[ Dodano: 2014-08-30, 19:43 ]komp robiony przeze mnie ,wsad do epromów od Kostrza 8-) Ja wirusow nigdy nie pisałem i nie zamierzam pisaćMarcinexB4 pisze: komp 16bit z wirusem od Muniora
Coś mi się wydaję ze będe musiał się do ciebie wybrać <ok>