[B3/B4 all] brak podświtlenia zegarów- jaka przyczyna?
Brak podświetlenia licznika
Ja mam jeszcze inny problem nie działa mi podświetlenie zegarów i światła cofania
sprawdzałem już wszystkie opcje i po wałczeniu świateł wywala mi jeden z z bezpieczników co mam robić ????
sprawdzałem już wszystkie opcje i po wałczeniu świateł wywala mi jeden z z bezpieczników co mam robić ????
nie wiem czy tak jest w b3 ale jak otwierasz klape tylna to tam sie zaginaja kable z lewej strony razem z klapa i w prawie kazdej 80tce te kaple szybko traca izolacje musisz tam zobaczyc jaki stan kabli jesli nie to moze ten czujnik przy galce od skrzyni ale raczej te kable przy klapie
moze sie myle ale u mnie tak bylo z tego co pamietam tylko ze w b4 ale chyba nie ma roznicy
moze sie myle ale u mnie tak bylo z tego co pamietam tylko ze w b4 ale chyba nie ma roznicy
Dobrze mówisz nie ma różnicy
miałem to przy wszystkich tak
wymień kabel w klapie bagażnika najlepiej na miękki(silikonowy lub gumowy) nigdy na igielitowy. Nawet elektryk u mnie się nie kapną co mogło być tylko przeczkolak powiedział mico i jak(swoją drogą skąd wiedział)
A co do podświetlania mam taki przypdek że zwarły mi sie kable w wiązce co idzie od bezpiecznika nr 4
i brak podświetlania ,zapalniczki ,oświetlenia wnętrza oraz kufra
i co ważne przyczyną było radio słabe ale zwarcie zrobiło
Sprawdzcie lepiej czy kabel biegnący od zegarów nie jest uszkodzony
miałem to przy wszystkich tak
wymień kabel w klapie bagażnika najlepiej na miękki(silikonowy lub gumowy) nigdy na igielitowy. Nawet elektryk u mnie się nie kapną co mogło być tylko przeczkolak powiedział mico i jak(swoją drogą skąd wiedział)
A co do podświetlania mam taki przypdek że zwarły mi sie kable w wiązce co idzie od bezpiecznika nr 4
i brak podświetlania ,zapalniczki ,oświetlenia wnętrza oraz kufra
i co ważne przyczyną było radio słabe ale zwarcie zrobiło
Sprawdzcie lepiej czy kabel biegnący od zegarów nie jest uszkodzony
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH