[B4 1.9 1Z] licznik przekłamuje
[80 B4 TDI IZ] wskaźnik temperatury podnosi sie zbyt długo
Witam Wszystkich
Mam taki problemik, mianowicie: w mojej tdi wskaźnik temperatury wskazuje odpowiednia temperature ale dopiero po dosc dlugim czasie mimo że silniczek juz oddaje ciepelko . Gdy bylo zimno, w kabinie tez długo czekalem zeby sie zagrzało a wydaje mi sie ze diesel grzeje szybciej niz benzyniak?? Teraz sedno sprawy, może być termostat ale stawiam na którys czujnik temperatury?? Jak sprawdzić które jest winne zaistniałej sytuacji?? Aha i jeszcze jedno, byc moze istotne: ostatnio temperaturka nieco wzrosła i właczył sie wentylator ale jak wyłączyłem silnik i wyjąłem kluczyk to wentylator też się wyłączył a chyba powinien mimo tego pochodzić jeszcze? Wszystko niby gra ale z opóźnieniem. To mój pierwszy dieselek
Pozdrawiam
Mam taki problemik, mianowicie: w mojej tdi wskaźnik temperatury wskazuje odpowiednia temperature ale dopiero po dosc dlugim czasie mimo że silniczek juz oddaje ciepelko . Gdy bylo zimno, w kabinie tez długo czekalem zeby sie zagrzało a wydaje mi sie ze diesel grzeje szybciej niz benzyniak?? Teraz sedno sprawy, może być termostat ale stawiam na którys czujnik temperatury?? Jak sprawdzić które jest winne zaistniałej sytuacji?? Aha i jeszcze jedno, byc moze istotne: ostatnio temperaturka nieco wzrosła i właczył sie wentylator ale jak wyłączyłem silnik i wyjąłem kluczyk to wentylator też się wyłączył a chyba powinien mimo tego pochodzić jeszcze? Wszystko niby gra ale z opóźnieniem. To mój pierwszy dieselek
Pozdrawiam
Dzięki panowie. Chociarz teraz wiem że z wentylatorem wszystko ok A z tą temperaturka też jestem spokojniejszy ale poobserwuje:) A tak przy okazji spytam jeszcze po jakim czasie mniej-wiecej TDI ma 90 stopni??
A co do termostatu to raczej odpada bo aż tak długo to się nie zagrzewa ale dzieki
Tak jak wspomniałem wcześniej jest to mój pierwszy diesel i jednocześnie pierwsze Audi ale powoli się wtajemniczam
A co do termostatu to raczej odpada bo aż tak długo to się nie zagrzewa ale dzieki
Tak jak wspomniałem wcześniej jest to mój pierwszy diesel i jednocześnie pierwsze Audi ale powoli się wtajemniczam
No różnie się grzeje, czasem jak normalnie jedziesz powolutku i nie pałujesz to i 20 km. Czasem u mnie cały dzień się trzyma 80 - 85.
A jeśli kolego byś miał zwalony termostat to byś nigdy nie osiągnął 90C
[ Dodano: 2007-05-23, 21:50 ]
A najszybciej grzeją się chyba japońce.
Kolega miał 323 i jak zapalił, wyjechał z garażu i zamknął garaż to wsiadając z powrotem do autka miał już ciepło :shock:
A jeśli kolego byś miał zwalony termostat to byś nigdy nie osiągnął 90C
[ Dodano: 2007-05-23, 21:50 ]
A najszybciej grzeją się chyba japońce.
Kolega miał 323 i jak zapalił, wyjechał z garażu i zamknął garaż to wsiadając z powrotem do autka miał już ciepło :shock:
[B4 1.9 1Z] licznik przekłamuje
Witajcie. Kolega ma audi 80 b4 1,9tdi ,rozebrał licznik bo nie działało mu ściemnianie oświetlenia zegarów , po naprawie ścieżek na płytce i założeniu licznika ,zaczął mu przekłamywać o 15 km/h co może być przyczyną?
[ Komentarz dodany przez: PieterB: 2015-06-03, 15:53 ]
Na przyszłość pamiętaj o tagu w temacie :!:
[ Komentarz dodany przez: PieterB: 2015-06-03, 15:53 ]
Na przyszłość pamiętaj o tagu w temacie :!:
Ostatnio zmieniony 03 cze 2015, 15:53 przez harley77, łącznie zmieniany 1 raz.
Dowiedziałem się że ścieżka była pęknięta to ominą ją kawałkiem jakiegoś drucika miedzianego a wszystko to było pod obrotomierzem. Po złożeniu zaczął przekłamywać. zauważyłem tez ze strzałka prędkościomierza jest daleko pod 20 km/h, u żony w b4 jest na 20km/h, w necie zdjęcia też pokazują ze strzałka jest na 20
- Piotrekdriver1
- Audi 80 Klub