[B3 Sedan '91]Czy części od innych A80 są identyczne?
[B3 Sedan '91]Czy części od innych A80 są identyczne?
Czy błotnik i przednia belka we wszystkich modelach Audi 80 są takie same? Muszę się zaopatrzyć w te części, a nie chcę kupić czegoś, co potem nie wejdzie. Moje auto to Audi 80 B3 1.6. Z tego co widziałem, to części od 1.8 są 'na oko' identyczne.
- Kelis.Zx145
- Forum Audi 80
- Kontakt:
- IC69
- Przyjaciele
- Imię: Irek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant quattro
- Silnik: 2.8 AAH
Błotniki we wszystkich wersjach silnikowych modelu B3 są takie same. Natomiast jeżeli chodzi o belkę, to nie jestem pewien czy wszystkie są identyczne. Nie chodzi tu akurat o rozmiar chłodnicy, bo w belce jest wiele otworów montażowych, tylko o sposób mocowania przedniej poduszki silnika (np. w 2.3 R5).Chrisdot pisze:Chodzi mi o błotnik przedni prawy. Belka jest ta sama dla wszystkich modeli? Większe silniki (2 wzwyż) mają chyba inną belką, bo mają nawet inną chłodnicę (2 wentylatory).
Pozwólcie ze dopnę temat dotyczący innej części Niuni, a mianowicie szyba przednia. Niestety stan naszych dróg pozostawia wiele do życzenia i dostałem kamykiem w przednią szybę (jest pajączek). Na razie jest zaklejone, ale chcę wymienić szybę. Mam dostęp do szyby od Audi 80 B4 z 1992, ale moja niunia jest z 1994 - nie wiem czy nie ma jakiejś różnicy między nimi w wielkości lub coś takiego? Będę wdzięczny za pomoc od osób znających sie na tym temacie.