Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep samochodowy

[B3] Nie otwiera/zamyka drzwi z pilota, świruje alarm

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
fanatix
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Paweł

[B3] Nie otwiera/zamyka drzwi z pilota, świruje alarm

Post autor: fanatix » 10 gru 2009, 21:08

Witam,

mam następujący problem z moją B3.

Chodzi o to, że od jakiegoś czasu pilot zaczął gubić zasięg. Musiałem podchodzić coraz bliżej, żeby otworzyć drzwi, uzbroić alarm. Teraz co już w ogóle nie chodzi. Oczywiście wymieniłem baterie, nic to nie dało. Niekiedy było tak, że śpię sobie smacznie w nocy a tu słyszę, że alarm wyje w garażu. Jedyne co ratowało to odpięcie akumulatora (może to też jego wina, rozładowany?). Teraz jak wiecie idzie zima i wygodniej jest otwierać drzwi z pilota niż kluczem, tym bardziej jak jeszcze zamek zamarznie :-? Dodam jeszcze, że drzwi same się otwierały, niekiedy zamykały. Denerwuje mnie to bardzo jak wychodzę z pracy a tu auto otwarte :evil:
Nie wiem czy alarm jest oryginalny, jak to sprawdzić.

Czy można dokupić sam pilot, wymienić? Czy trzeba kupić pilot razem z centralką, sam nie wiem, dlatego proszę Was o poradę.
Ewentualnie poradźcie mi jaki pilot(pilot z centralką) kupić.

<piwo>

Audi 80 Polska
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Andrzej Cz
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan quattro
Silnik: 2.8 AAH

Post autor: Audi 80 Polska » 10 gru 2009, 21:22

Niektóre alarmy potrafią świrować ze starości. Najlepszym rozwiązaniem będzie wymiana całego zestawu centralka + piloty. Teraz na allegro jest pełno różnego typu uniwersalnej chińszczyzny która spokojnie obsłuży centralny zamek w B3.

Awatar użytkownika
fanatix
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: fanatix » 11 gru 2009, 08:23

Wiem, że jest tego pełno. Mógłbyś mi jakiś jeden konkretny polecić? Zacząłem przeglądać oferty na allegr o , ale nie mogę się zdecydować. Najchętniej kupiłbym jakiś sprawdzony przez forumowiczów.

Awatar użytkownika
mcbloszu
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: mcbloszu » 11 gru 2009, 15:50

Kolego miałem podobne problemy u siebie. Miałem już dość kombinowania więc udałem się do elektryka który to sprawdził jak należy, okazało się że mam popalone ścieżki w przekaźniku (taka skrzynka w kufrze w prawym boku) i raz łączyły raz nie. Więc może zacznij od tej skrzyneczki z tyłu, może to od tego wina.
U mnie działo się to najczęściej kiedy było deszczowo i parno wtedy dochodziła tam wilgoć.

Awatar użytkownika
fanatix
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: fanatix » 11 gru 2009, 19:25

Tylko, że u mnie centralny/alarm świruje pawiana niezależnie od warunków atmosferycznych. Poszukam jeszcze tej skrzyneczki, o której piszesz.
Ale już teraz muszę się rozglądać pewnie za jakimś nowym zestawem...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Centralny zamek, alarm, immobilajzer.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl