[B3 90 2.3 NG] Strzelanie w zawieszeniu przy ruszaniu
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
- Niki20
- Forum Audi 80
- Imię: Dominik
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
zakk87, wymień najpierw ten zajechany i się przekonasz czy coś pomogło. Ja miałem coś takiego, że podczas jazdy na łuku z dość dużą prędkością coś mi stukało. Po rozebraniu okazało się, że dystans przy przegubie jest węższy niż ten co ma być i półośka się wysuwa i wali. :shock: Wymieniłem osłonę, dystans i chyba podkładka tam idzie i jest z tym spokój.
Jestem niestety kolejnym z tym problemem, auto wali podczas przyspieszania jak diabli, od 3 biegu prędkości ok 50 i w wzwyż mam wrażenie jakby koła odpaść miały. Podczas jazdy ze stałą prędkością lub bez gazu czy na luzie żadnych objawów, tuleje na wahaczach wymienione, przeguby sprawne, półoś prosta. Nie mam już pomysłów i proszę o pomoc.
Sprawdz tarcze ja tak miałem cały przód wymieniłem i nic . Drgało powyżej 60/h o 100/h nie wspomnę. Nie mogłem dojść dlaczego tak się działo ,aż pewnego razu znajomy jechał ze mną i się spytał czy mam dobre zawieszenie, a ja że tak ,a drugie pytanie mnie zdziwiło spytał się ,,czy może ostatnio zdarzyło Ci się ostro hamować?''. Długo myślałem aż przypomniałem sobie jak jakiś dupek mi wyjechał . Wymieniłem tarcze na nowe i jest wszystko ok.