Jedno z drugim nie ma nic wspólnego, są to dwa niezależne od siebie układy.hackthemilk pisze:witka a czy problem szyb i przekaźnikiem 343 lub u niektórych 363 ma jakiś wpływ na centralny zamek?
tzn na niedomaganie centralnego (zaraz zamyka raz nie)???
[80 b4 1Z] Elektryczne szyby - problem nie rozwiazany
-
- Forum Audi 80
Witam
Zmieniłem swoje b3 1,6 td na kolejne audi 80 b4 1.9 tdi Avant
Teraz doprowadzam autko do stanu idealnego i mam problem z elektrycznymi szybami, mianowicie nie działa mi tylna lewa szyba, rozebrałem tapicerkę i sprawdziłem silniczek podłączając go do prostownika ale nie działa\, wiec chyba będzie do wymiany, a drugi problem jest z szybą tylną prawą, chodzi o to ze sterowanie przy kierowcy działa, szyba się zamyka i otwiera, a kiedy przyciskam przycisk przy drzwiach szyba nie reaguje. przycisk sprawdziłem jest sprawny.
W czym może tkwić problem ?
Zmieniłem swoje b3 1,6 td na kolejne audi 80 b4 1.9 tdi Avant
Teraz doprowadzam autko do stanu idealnego i mam problem z elektrycznymi szybami, mianowicie nie działa mi tylna lewa szyba, rozebrałem tapicerkę i sprawdziłem silniczek podłączając go do prostownika ale nie działa\, wiec chyba będzie do wymiany, a drugi problem jest z szybą tylną prawą, chodzi o to ze sterowanie przy kierowcy działa, szyba się zamyka i otwiera, a kiedy przyciskam przycisk przy drzwiach szyba nie reaguje. przycisk sprawdziłem jest sprawny.
Normalnie to tak działa pod warunkiem że do przekaźnika dochodzi sygnał (+) po stacyjce i (-) z krańcówki drzwi. Może masz coś pogmerane ?monkahead pisze:Witam,
Szyba od kierowcy ma funkce 'AUTO', tzn. po przycisnieciu przycisku automatycznie opada na sam dol. Czy ktos z Wam potrafi tak przelutowac przekaznik, zeby dzialalo to tak samo w druga strone, tzn. sama sie zamykala, bez potrzeby przytrzymywania przycisku.
Może wiązka, podepnij na krótko i sprawdźGrzesiek2340 pisze:Witam
problem jest z szybą tylną prawą, chodzi o to ze sterowanie przy kierowcy działa, szyba się zamyka i otwiera, a kiedy przyciskam przycisk przy drzwiach szyba nie reaguje. przycisk sprawdziłem jest sprawny.
Ta :!: Ciekawe wiec co moze byc u mnie nie tak. Jak przelutowywalem diody w przyciskach w parapecie od strony kierowcy to widzialem te konektory od szyb, wygladaly na nietykane. Moze trzeba przelutowac jakis zimny lut w przekazniku. kubik podpowiedz cos. Rozumiem ze u Ciebie 'klikasz' do gory raz i szyba sama jedzie az pod sam dach :mrgreen: Inni tez tak maja?kubik pisze:Normalnie to tak działa ...
Jeżeli posiadasz wspomniany moduł, to zapewne masz nie podłączony pin z gniazda nr 4 (w module oznaczony 61), można to zrobić na dwa sposoby : podłączyć pod ten pin pod plus po zapłonie lub pod kontrolkę ładowania. W pierwszym przypadku szyba podnosi się sama przy włączonym zapłonie i niepracującym silniku a w drugim przypadku tylko gdy silnik pracuje i ładuje alternator.monkahead pisze: ktore przewody trzeba podpiac i gdzie? Trzeba rezac?
Jak masz jakiś garaż to daj znać na PW. W wolnej chili podjadę i Ci to zrobię.monkahead pisze:Ta :!: Ciekawe wiec co moze byc u mnie nie tak. Jak przelutowywalem diody w przyciskach w parapecie od strony kierowcy to widzialem te konektory od szyb, wygladaly na nietykane. Moze trzeba przelutowac jakis zimny lut w przekazniku. kubik podpowiedz cos. Rozumiem ze u Ciebie 'klikasz' do gory raz i szyba sama jedzie az pod sam dach :mrgreen: Inni tez tak maja?kubik pisze:Normalnie to tak działa ...