Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[b3 1.8 P.M]LPG Problem z rozgrzanym silnikiem

Wszystko co tyczy się silników rzędowych czterocylindrowych.
rumba
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[b3 1.8 P.M]LPG Problem z rozgrzanym silnikiem

Post autor: rumba » 17 gru 2009, 18:13

Witam,

na wstępie wspomnę ze czytałem trochę na forum o moim problemie i jedynie co wywnioskowałem do sonda lambda do wymiany no ale chciałem jeszcze sam dokładniej przedstawić swój problem może coś mi poradzicie a wiec tak problem występuje na rozgrzanym silniku gdy temperatura wybija 90, a gdy odpalam samochód z rana wszystko jest w porządku obroty okey silnik od razy zapala nie mam się czego czepić lecz gdy samochód samochód złapie temperaturę około 90 i dojezdzam do skrzyżowania bądż stoję w korku obroty skaczą silnik nie równo chodzi jak by miał zaraz zgasić się dodam że w przeciągu miesiąca doszło do tego poważniejsze problemy otóż samochód całkiem zgasł a po ponownym uruchomieniu obroty dalej wariowały a gdy dodałem gazu samochod sie dławił i zaczoł strzelać po czym gasł jedynie mogłem go podratować jak dodawałem lekko gazu naczej musiałbym odczekać aż samochód bedzie zimny ;) i na w kółko może ktoś miał cos podobnego i wie co należy zrobić z góry dzieki,

pozdro
Ostatnio zmieniony 17 gru 2009, 18:24 przez rumba, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
spiczi
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: spiczi » 17 gru 2009, 18:20

Zacznij od poprawienia nazwy tematu, zeby byl zgodny z regulaminem, zastosuj tagi.
Później skorzystaj z szukajki, bo wydaje mi sie ze takie tematy juz byly.

Tomcio90
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Tomcio90 » 17 gru 2009, 21:00

To tak: na LPG sonda lambda nie ma znaczenia bo masz pewnie instalacje I lub II generacji. Co do falujących obrotów i strzelania w dolot miałem to samo wymieniłem układ zapłonowy tzn. kable, świece, kopułkę i palec i jest super. Kup od razu lepsze, beru lub ngk.
Pozdrawiam

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki czterocylindrowe”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl