[80 b3] sedan-tylna wycieraczka!!!
[80 b3] sedan-tylna wycieraczka!!!
Witam.
Pytanie! Czy w 80 sedan da się w jakiś sposób zamontować tylną wycieraczkę?
Ktoś próbował?
Pytanie! Czy w 80 sedan da się w jakiś sposób zamontować tylną wycieraczkę?
Ktoś próbował?
Ostatnio zmieniony 20 gru 2009, 19:10 przez truchal, łącznie zmieniany 1 raz.
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
- Audi Sport
- Forum Audi 80
- przemko1982
- Audi 80 Klub
i montowali np.w autach dla Policji-widzialem juz np Mondeo w sedanie z tylna wycieraczka :!: Jednakze w sedanie tylna wycieraczka jest raczej zbedna,co innego Avant(czyt.kombi)gdzie tylna szyba jest prawie w pionie i caly brud spod kól jest zawirowywany na szybeLabiel pisze:Gdyby wycieraczki w sedanach był potrzebne to producenci aut by je montowali.
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Nadwozie: Sedan quattro
- Kontakt:
Dokładnie tak właśnie było, były fordy wyglądające jak sedan z wycieraczką z tyłu ale to tzw liftback nie sedan. Sedana x wycieraczką nigdy nie widziałem bo klapa bagażnika musiała by mieć jakieś wycięcia żeby się ją dało otworzyć.Labiel pisze:Ale czy tam tylna klapa nie otwierała się razem z całą szybą? Bo w typowym sedanie gdzie szyba z tyłu jest na stałe to nigdy nie widziałem wycieraczki.przemko1982 pisze:widzialem juz np Mondeo
- IC69
- Przyjaciele
- Imię: Irek
- Nadwozie: Avant quattro
Od siedmiu lat robię tylko z Fordami i jeszcze takiej wersji nie udało mi się spotkać.przemko1982 pisze:Mondeo w sedanie z tylna wycieraczka
Jedynym sedanem z tylną wycieraczką jakiego w życiu widziałem, był Peugeot 306. Wycieraczka była zamontowana w tylnej szybie.
Tu możecie to sobie obejrzeć http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C10680909
No tak bo co Ci po samej wycieraczce skoro po suchej szybie będzie naginać. A jeśli chodzi o szczegóły to ostatnio firma BMW wypuściła model który jest sedanem i hatchbackiem jesli chcemy do otwiera się tylko klapa bagażnika i jeśli naciśniemy inny guzik co z tylna szyba wszystko i tam jest wycieraczka już. Tylko nie pamiętam jaki to model.
i chyba wlasnie Skoda pierwsza wpadla na taki pomyslKLAKSON pisze:ponieważ w nowej Skodzie Superb również jest możliwe otwieranie baga w dwóch trybach
i Nissan Skyline <marzenie> tez sie podciera z tylu
a wedlug mnie taka wycieraczka moze sie przydac kiedy mocniej sypie sniegiem i podgrzewanie szyby nie daje juz rady
- Niki20
- Forum Audi 80
- Imię: Dominik
- Nadwozie: Sedan
- Kontakt:
Jeżeli Ci sypie w czasie jazdy to nigdy Ci nie zasypie tylnej szyby bo przepływ powietrza wszystko ściągnie, a na postoju natomiast sobie sam ściągniesz czym Ci wygodniej.seba6891 pisze:a wedlug mnie taka wycieraczka moze sie przydac kiedy mocniej sypie sniegiem i podgrzewanie szyby nie daje juz rady
Szczerze to ta wycieraczka w sedanie nie wygląda kompletnie. <zyga>