Tylko, że zderzak w wersji po lifcie prawie drugie tyle kosztuje... I co najważniejsze dokupienie kratki do niego to już pół zderzaka od coupemichael80b3 pisze:wersji po lifcie
[Audi 80 B4 ABT] Zderzak od cabrio
- Spietyq
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
Jeśli chodzi o mocowania tzw. ślizgi od seryjnego zderzaka B4 musisz zdemontować bo zderzaka od cabrio nie zamontujesz na nich. No i te mocowania z przodu do których przykręcasz po jednej długiej śrubie imbusowej też trzeba wywalić. Jeśli chodzi o osłonę pod silnik od seryjnego to też podejdzie bez problemu z jednym wyjątkiem po bokach będą małe dziury, ale to niczemu nie przeszkadza bo osłonę pod cabrio trudno dostać w dobrych pieniądzach mam też osłonę pod zderzak od cabrio, ale pasuję od seryjnego i jest ok. Założę ewentualnie jak od seryjnego się zniszczy. A tak poza tym to mam koleszkę który posiada wiele zderzaków do naszych audian i w większości same igiełki: przed liftem, po lifcie, a także od S-ki. Ja sam wziąłem od niego przed liftem igiełkę kompletną podając nr. lakieru bo gość jest do tego lakiernikiem. Zderzak super wygląda. A co najważniejsze do konkurencyjne ceny. Dla przykładu zderzak przed liftem kompletny od cabrio z polakierowaniem wyniósł mnie 500zł uważam, że to rozsądna cena. Ewentualnie mogę podać ceny wszelkich zderzaków, lamp zespolonych, soczewek, wszelkich kratek, halogenów, kierunkowskazów.Katana_6 pisze:A czy mocowania tego zderzaka też są takie same jak w przypadku zwykłego zderzaka?
Chodzi mi o te co są bo bokach na błotnikach, bo widziałem na fotce że trochę się ten zderzak różni tu od środka. Czy mocowania zderzaka zostają stare?
To już moje ostatnie pytanie .
Zderzak i osłona jest już zamówiona w środę trafi do mnie paczka.
Osłonę pod silnik od cabrio już mam zamówioną 70 zł.
Czyli jednak będę musiał coś przerabiać w tym zderzaku żeby go zamontować.
Myślałem ze zdemontuje stary i wstawię nowy.
Jak go zamontować tu po bokach?
A te mocowania z przodu wywalić jedne a co wstawić?
napisz co dokałdniej trzeba zrobić i co mięć żeby to miało ręce i nogi.
Czyli jednak będę musiał coś przerabiać w tym zderzaku żeby go zamontować.
Myślałem ze zdemontuje stary i wstawię nowy.
To co radzisz?Spietyq pisze:Jeśli chodzi o mocowania tzw. ślizgi od seryjnego zderzaka B4 musisz zdemontować bo zderzaka od cabrio nie zamontujesz na nich. No i te mocowania z przodu do których przykręcasz po jednej długiej śrubie imbusowej też trzeba wywalić.
Jak go zamontować tu po bokach?
A te mocowania z przodu wywalić jedne a co wstawić?
napisz co dokałdniej trzeba zrobić i co mięć żeby to miało ręce i nogi.
- michael80b3
- Forum Audi 80
Potrzebne mi spryskiwacze od wersji S2, lub też oryginalny zderzak z S2 ze spryskiwaczami. Jak coś ma takiego daj mi znać.Spietyq pisze:Jeśli chodzi o mocowania tzw. ślizgi od seryjnego zderzaka B4 musisz zdemontować bo zderzaka od cabrio nie zamontujesz na nich. No i te mocowania z przodu do których przykręcasz po jednej długiej śrubie imbusowej też trzeba wywalić. Jeśli chodzi o osłonę pod silnik od seryjnego to też podejdzie bez problemu z jednym wyjątkiem po bokach będą małe dziury, ale to niczemu nie przeszkadza bo osłonę pod cabrio trudno dostać w dobrych pieniądzach mam też osłonę pod zderzak od cabrio, ale pasuję od seryjnego i jest ok. Założę ewentualnie jak od seryjnego się zniszczy. A tak poza tym to mam koleszkę który posiada wiele zderzaków do naszych audian i w większości same igiełki: przed liftem, po lifcie, a także od S-ki. Ja sam wziąłem od niego przed liftem igiełkę kompletną podając nr. lakieru bo gość jest do tego lakiernikiem. Zderzak super wygląda. A co najważniejsze do konkurencyjne ceny. Dla przykładu zderzak przed liftem kompletny od cabrio z polakierowaniem wyniósł mnie 500zł uważam, że to rozsądna cena. Ewentualnie mogę podać ceny wszelkich zderzaków, lamp zespolonych, soczewek, wszelkich kratek, halogenów, kierunkowskazów.Katana_6 pisze:A czy mocowania tego zderzaka też są takie same jak w przypadku zwykłego zderzaka?
Chodzi mi o te co są bo bokach na błotnikach, bo widziałem na fotce że trochę się ten zderzak różni tu od środka. Czy mocowania zderzaka zostają stare?
To już moje ostatnie pytanie .
Zderzak i osłona jest już zamówiona w środę trafi do mnie paczka.
Zderzak S2/v6/Competition jest zupełnie inny od tego Cabrio, inne kratki inna góra inny dolny spojler i jest oczywiście sporo droższy.michael80b3 pisze:Ten zderzak co kupiłeś to jest taki sam jak w coupe V6, i competition, jak już to trzeba było kupić z wersji po lifcie, ale ten też jest spoko.
W poprzednim aucie miałem zderzak od Coupe/Cabrio, nie ma żadnych problemów z montażem (osłony, nadkole itp.) wszystko jest plug&play.
Poniżej zdjęcie mojego ex auta.
Pozdro.
witam (podepnę się pod temat) ii dziś misie nie przyjemna rzecz przydarzyła:( i potrzebuje przedni zderzak do b4 nie wiem jaki kupić boo w tym momencie trochę krucho z kasą, ale tak myślałem nad jakimś innym z halogenami, albo od s, czy od cabrio. Jak ktoś ma do sprzedania too prosił bym oo odp. a może ktoś wie ile kosztuje taki od cabrio.(a ii lewy kierunek też potrzebuje). A koledzy jak by szary był to może by się obyło bez malowania:P pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 18 gru 2009, 20:38 przez marek144, łącznie zmieniany 1 raz.
- Spietyq
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
Może coś takiego Cię interesuję https://audi80.pl/sprzedam-kompletny ... t36488.htm
Chyba, że chciałbyś zderzak od: cabrio przed liftem, po lifcie, S-ki? Co do cen wszelkich: halogenów, kierunków, zderzaków jestem w stanie nawet podać ceny.
Chyba, że chciałbyś zderzak od: cabrio przed liftem, po lifcie, S-ki? Co do cen wszelkich: halogenów, kierunków, zderzaków jestem w stanie nawet podać ceny.
gornik, zderzak nie jest plug'n play tak do końca. Są inne uchwyty przednie. Nie pasuje też osłona silnika, tzn można założyć osłonę od standardowego zderzaka ale będą szpary po bokach od dołu... Wiem bo też przerabiałem ten temat... Uchwyty przednie można przerobić albo dokupić w ASO ori za ok 100 zł za kpl...