[b3/b4 all]Brak ogrzewania
nom koledzy ja powiem tak wczoraj zajrzałem czy gdzieś linka nie jest luźna czy coś ,coś po ruszałem itd i ogrzewanie jakby mocniej daje ale wiadomo nie jest to ta jak być powinno , druga spawa to fakt że pokrętło od ustawiania ,gdzie ma wiać powietrze jakoś bardzo ciężko zaczeło chodzić - chyba jakiś kabel od radia tak mi się wydaje ale to zobacze jutro dopiero ,
sprawa trzecia ściągnąłem kratki nawiewu środkoego i moim oczom ukazał się taki widok-
tak więc czeka mnie regeneracja klapek ;/
ps co myslicie o tym pokrętle ??
sprawa trzecia ściągnąłem kratki nawiewu środkoego i moim oczom ukazał się taki widok-
tak więc czeka mnie regeneracja klapek ;/
ps co myslicie o tym pokrętle ??
- percevalle
- Audi 80 Klub
ślepak pisze:odp mi ktoś??:( bo przy -20 to ja szyby skrobie od środka:(
Odepnij węże od nagrzewnicy i dmuchnij w nią, a najlepiej jakbyś wąż z wodą wcisną w jedną z rurek i zobaczył jaki jest przepływ.
Zamiast płukać i cudować lepiej wymienić na nową chociażby zamiennik. Trochę grzebania jest ale bez ściągania deski też idzie wymienić.
Co do materiału na klapach to często jest sparciały ja w golfinie okleiłem papierową taśmą tą żółtą i jak narazie jest dobrze chociaż to trochę drut i trzeba będzie coś innego wymyśleć grzeje aż miło.
- percevalle
- Audi 80 Klub
Czyli nagrzewnica jest zapowietrzona. Zrób na początek tak: odpal silnik, poluzuj opaske z krocca nagrzewicy (tego lewego, od powrotu do pompy wodnej) i zsuń lekko wąż z króćca, dmuchnij w zbiorniczek wyrównawczy az zacznie leciec z niego płyn (z kroćca). Jak tylko zacznie leciec, załóż wąż spowrotem i sprawdzaj czy grzeje w kabinie. W ten sposob powinienes zlikwidowac banke powietrza w nagrzewnicy.ślepak pisze:percevalle, ciśnienie w układzie rośnie..... więc odpowietrzać czy przedmuchać nagrzewnice?
Jak nie podziała, to pisz, bedziemy sie zastanawiali nad plukaniem.