[80 B3 1,8s PM automat] ogorme spalanie pomocy
Ja proponuję powymieniać wężyki podciśnienia wszystkie na nowe. Miałem to samo w golfie II 1.6 automat i też mi podobnie palił, wymieniłem przewody podciśnień na nowe i w mieście palił do 14l/100km... Tylko radzę wymienić WSZYSTKIE i na końcach pozabezpieczaś je takimi wąziutkimi opaskami zaciskowymi tzw. tretytkami.... w każdym bądź razie mnie to pomogło. Pozdrawiam
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mateusz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.0 ACE
- Kontakt:
a czy jest mozliwe ze winowajca jest niebieski czujnik temp. chodz obroty sa rowne..
[ Dodano: 2009-12-21, 16:03 ]
powiem tak.... lipa straszna bo 18 litorw gazu to dużo.... zima lato to samo.... nikt nie wie co jest grane i to mnie w2lasnie cieszy najbardziej żadna osoba na forum ani żaden mechanik nie pomógł mi.... dużo włożyłem pracy w ta swoja audice wymiana wszystkich czujników płynów i olejów.wiec tylko wsiadać lac i jeździć tylko..... to ze pali tyle gazu i tyle benzyny to szczegół ale i tak nie wie co jest grane ;_)
[ Dodano: 2009-12-21, 16:03 ]
powiem tak.... lipa straszna bo 18 litorw gazu to dużo.... zima lato to samo.... nikt nie wie co jest grane i to mnie w2lasnie cieszy najbardziej żadna osoba na forum ani żaden mechanik nie pomógł mi.... dużo włożyłem pracy w ta swoja audice wymiana wszystkich czujników płynów i olejów.wiec tylko wsiadać lac i jeździć tylko..... to ze pali tyle gazu i tyle benzyny to szczegół ale i tak nie wie co jest grane ;_)
-
- Forum Audi 80
czy jeśli wymienie cały układ wydechowy spalanie powinno się poprawić? przypomne tylko że problem mam ten sam tylko skrzynia manualna.
P.Ss Czy można w jakiś sposób sprawdzić ę katalizator jest zapchany bo niechciałbym władować się w koszty?
[ Dodano: 2009-12-22, 16:48 ]
U mnie przy 2 tyś mam 60km/h na trzecim biegu.
P.Ss Czy można w jakiś sposób sprawdzić ę katalizator jest zapchany bo niechciałbym władować się w koszty?
[ Dodano: 2009-12-22, 16:48 ]
U mnie przy 2 tyś mam 60km/h na trzecim biegu.
Witam w klubie. Wydaje mi się że II generacja nic tu nie pomoże bo pisałeś ze dużo pali benzyny. U mnie jest to samo, wskazówka od wachy poprostu opada. Ja chyba jednak pokombinuje z tym wydechem bo to jedyna rzecz której nie wymieniałem na nową. Mam tylko dylemat czy mogę w ogóle zrezygnować z katalizatora?
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Silnik: 2.8 AAH
Spore, katalizator najczęściej się rozsypuje na drobne kawałki i zatyka wydech. Ale wtedy powinieneś usłyszeć jak się w nim mielą wnętrzności. Jego rozsypanie się można zdiagnozować stukając w niego i nasłuchując czy bebechy się w nim nie przewracają.delik pisze:a jakie jest prawdopodobienstwo ze katalizator jest zachany i autko przez to wiecej pali?
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Silnik: 2.8 AAH
Poczytaj tematy na temat wycinki katalizatora, wiele osób pozbywa się go puki jest sprawny bo wtedy jest wart kilka stówek.davideks pisze:Mam tylko dylemat czy mogę w ogóle zrezygnować z katalizatora?
Jak na razie stacje diagnostyczne nie sprawdzają emisji spalin (choć mają taki obowiązek), widocznie jakby zaczęły to robić wtedy bardzo mało samochodów przechodziłoby badania pozytywnie.