[80 B3 1,8s PM automat] ogorme spalanie pomocy
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mateusz
- Silnik: 2.0 ACE
- Kontakt:
u mnie tez wskazówka od wachy to pprotostu opada w oczach, myślałem ze sonda lambda skończyła żywot ale mam takie pomiary jak zimnu to 0,8 0,7 0,9 jak sie silnik rozgrzeje to trzyma tak około 0,50~0,55 i jka dodam gazu to wskakuje na to 0,8-0,9 a jak puszcze to na 0,2 i po chwili na obrotach jałowych znów cały czas około 0,50~0,55 wiec raczej działa, a to ze tyle pali to masakra najpierw to trzeba dobrac sie dlaczego tyle benzyny a dopiero pzoniej gaz dzisiaj wymieniałem wszystkie wężyki podciśnieniowe pojeździłem i nadal to samo..... bali jakbym miał silnik 3,0 i dawal jej po dup....
-
- Forum Audi 80
- Kontakt:
ja mam automat wiec pewnie troche inaczej niz u ciebie ale to kolejna sprawa przez ktora mik sie wydaje ze tyle pali:
2tys-60km/h
3,1tys-80km/h
4,0ts-100km/h
jesli autko ma takie obroty przy takich predkosciach to tez musi palic przeciez..... jezdzilem by sprawdzic ostnio jak pali jak jezdze to 2tys i okolo 50-60km/h i wyszlo ze spalami wtedy 14,5 i musze powiedziec ze instalke sam regulowalem wiec ciekawe czy dobrze ustawiona ale ne o to tutaj chodzi
2tys-60km/h
3,1tys-80km/h
4,0ts-100km/h
jesli autko ma takie obroty przy takich predkosciach to tez musi palic przeciez..... jezdzilem by sprawdzic ostnio jak pali jak jezdze to 2tys i okolo 50-60km/h i wyszlo ze spalami wtedy 14,5 i musze powiedziec ze instalke sam regulowalem wiec ciekawe czy dobrze ustawiona ale ne o to tutaj chodzi
możesz tylko zostaw puszkę po kacie, najlepiej zrobić tak że rozciąć kata wywalić bebechy i wstawić w środek kata rurkę tej samej średnicy co jest układ wydechowy i później zakryć tę rurkę obudową kata bo przy przeglądzie mogą się przypruć, i pamiętaj że będzie wydech troszkę głośniejszy.davideks pisze:czy mogę go po prostu udrożnić i jakie są tego konsekwencje
[ Dodano: 2009-12-22, 17:30 ]
jeśli masz przypchany układ wydechowy to musi mieć większe obroty aby spaliny przebiły się przez to, i powoduje to większe spalaniedavideks pisze:a już na pewno z układem wydechowym?
[ Dodano: 2009-12-22, 17:33 ]
i posprawdzaj tak jak pisałem wcześniej ewentualnie wymień wężyki podciśnień idące do wtrysku, miałem takie spalanie w golfie II automacie i wymieniłem wszystkie wężyki i spalanie znacząco spadło, posprawdzaj też czy te wężyki są prawidłowo popodłączane
tak tak, może być przyczynączy tak wyskie obroty a niska predkosc moga byc przez tego kata ze spaliny musza sie przez niego przebijac i dlatego sa wyzsze i mnniej mocy ma autko
może zapłon jest źle ustawiony, świece i przewody do wymiany, albo leje więcej paliwa niż potrzebadelik pisze:wgl to mam strasznie okopcona rure wydechowa ale sonda jest ok...
za płon nie ale układ napewno
[ Dodano: 2009-12-22, 19:02 ]
nie wiem jak ty ale ja biore sie za układ
[ Dodano: 2009-12-22, 19:29 ]
jeszcze tylko jedno czy jesli poprostu wyjme w katalizatorze wnentrzności to przyniesie porzadany skutek?
[ Dodano: 2009-12-22, 19:46 ]
sprubuje zrobic ten uklad , mysle jednak ze zapchany układ objawiałby się spadkiem mocy silnika. Jeśli sie mylę poprawcie
[ Dodano: 2009-12-22, 19:02 ]
nie wiem jak ty ale ja biore sie za układ
[ Dodano: 2009-12-22, 19:29 ]
jeszcze tylko jedno czy jesli poprostu wyjme w katalizatorze wnentrzności to przyniesie porzadany skutek?
[ Dodano: 2009-12-22, 19:46 ]
sprubuje zrobic ten uklad , mysle jednak ze zapchany układ objawiałby się spadkiem mocy silnika. Jeśli sie mylę poprawcie
-
- Forum Audi 80
- Kontakt:
moje autko chodzi na za wysokich obrotach jak chodzi o jazdę by mieć 80km\h na liczniku obroty muszę mieć w wysokości 3tys i pewnie to jest problemem(tylko 3 biegowa skrzynia automatyczna) każde auto gdy ma takie obroty podczas jazdy pali dużo więcej.... co o tym sadzicie
[ Dodano: 2009-12-23, 07:01 ]
i jezcze jedno moje pytanie moje autko jest na monowtrysku a gazownik zallozyl mi I generacje gazu która głownie była przeznaczona do gaźników czy to tez nie jest jego poważny błąd? i nie należało by kupić centralki lambdy ii tego całego osprzętu by przerobił?
[ Dodano: 2009-12-23, 07:01 ]
i jezcze jedno moje pytanie moje autko jest na monowtrysku a gazownik zallozyl mi I generacje gazu która głownie była przeznaczona do gaźników czy to tez nie jest jego poważny błąd? i nie należało by kupić centralki lambdy ii tego całego osprzętu by przerobił?