[80 b4 abk 115KM LPG] Wysoka temp oleju/wody/silnika....
- damian19772
- Forum Audi 80
korek mam juz wymieniony na nowy juz 5 raz i dowiedziałem sie ze najlepiej kupic uzywana orginalny po tym okazało sie ze weze mam takie twarde i podczas sprawdzania wywaliło mi równiez płyn kupiłem nowy za 15 złbo nie mieli nic innego, tefekt taki jak podłapie trohe temperatury podczas gazowania powietrze jakby uciekało takie małe babelki od korka leci zaraz wywali płyn za jakis czas wlaczy sie wiatrak i znowu musze dolac płynu
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- damian19772
- Forum Audi 80
termostat mam nowy gdy kupiłem nowy wahlera spróbowałem z stara która wyjałem z samochodu zagotowac w garnku i otwierały sie obydwie w tym samym czasie to raczej odpada a co do babelków to nie w zbiorniku tylko spod korka jakby dziura w dętce była poziom oleju sie nie podniósł w zbiorniku nie czuje spaliny a z nawiewów grzeje okej i dlaczego strzela mi w zbiorniku jak wywala mi płyn jak jade dalej odpowietrze moge jechac dalej kilkadziesiat kilometrów
- lukaszk1989r
- Forum Audi 80
Jest zima, zimno na dworze a moje AUDI 1.6 TD podczas jazdy pokazuje 90 stopni. Gdy stoję np na światłach to temp rośnie aż w końcu przy gdzieś ok 95 włącza się wentylator. Czy to normalne że podczas dużych mrozów takie coś występuje?? Bo latem to normalne. DOdam że nagrzewanie kabiny działa bez zarzutów. Oczywiście gdy stoję i włącze ogrzewanie na maxa to temp spada aż miło lecz wtedy nie mozna w środku wytrzymać.
-
- Forum Audi 80
To ja się podłączę...
Dzisiaj chyba pierwszy raz od dłuższego czasu jechałem z wyłączonym ogrzewaniem. Podczas jazdy po mieście (co chwile światła) bardzo często załącza mi się wentylator, jak stanę na światłach to już po jakiejś minucie słyszę warkot wentylatora. Czy to normalne? Termometr raczej "gada" głupoty bo pokazuje ok 80 stopni. Gdy stoję wskazówka rusza się o kilka stopni i wentylator zaczyna szaleć.
Dzisiaj chyba pierwszy raz od dłuższego czasu jechałem z wyłączonym ogrzewaniem. Podczas jazdy po mieście (co chwile światła) bardzo często załącza mi się wentylator, jak stanę na światłach to już po jakiejś minucie słyszę warkot wentylatora. Czy to normalne? Termometr raczej "gada" głupoty bo pokazuje ok 80 stopni. Gdy stoję wskazówka rusza się o kilka stopni i wentylator zaczyna szaleć.