Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[80 b4]problem z szyberdachem

Awatar użytkownika
Byk
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Byk » 16 maja 2007, 23:04

Ja bym na początek spróbował przeczyścić jak napisałem. Rozbieranie z tego co wiem to kupa roboty.

doman
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: doman » 27 maja 2007, 21:17

Witam wszystkich
Myslalem, ze problemy z el. szyberkami nie sa takie czeste a tu widze, ze nie jestem sam :) Moj problem polega na tym, ze opada mi koleczko sterujace mikrostykami przy silniczku. Zadko sie to zdarzalo, wiec nie przywiazywalem do tego wagi (wystarczylo paluchem docisnac i po klopocie... ;-) ). Ale ostatnio szyberek zaczal dzialac jak chcial, tzn. raz na sto udaje mi sie go otworzyc (w dowolna strone), za to jesli sie juz otworzy, to nie ma problemu z zamknieciem. Zauwazylem (wciskajac palce tam i owdzie, ze jak wcisne w pierwszym momencie dzialania mikroprzelacznik ten bardziej z przodu, to szyber chodzi jak zloto. Dlatego podejrzewam, ze to koleczko sterujace opadlo i sie przekrecilo :( tak, ze w pierwszym momencie nie wciska tegro mikroprzelacznika... Probowalem juz kombinowac z tym kolkiem - obracalem na rozne sposoby... i rece mi opadaja... Jakby sie ktos zlitowal i zrobil fotke, w jakiej pozycji ma to kolko przy zamknietym szyberdachu, to zdecydowanie ulatwiloby mi to naprawe... (Dla ulatwienia: AUDI 80 B4 Sedan ;-) ). Z gory dzieki za odrobine litosci :)

Awatar użytkownika
Byk
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Byk » 28 maja 2007, 21:03

doman
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: doman » 31 maja 2007, 23:04

Dzieki za obrazek. Kolko 'wyprostowalem'... ale dalej nie chce chodzic... Cos czuje ze bez kartki, schematu, miernika i wiekszego mlotka tego nie zrobie...

TheJoachim666
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: TheJoachim666 » 01 lis 2011, 22:52

witam mam problem poniewaz mam Manualny szyberdach i z jednej strony troche opadl około 3-4 mm chcialbym wiedziec co moge zrobic zeby to wyrowna jakis linka do podobnego tematu lub na maila wyjasnienie plus obrazek ?? czy ktos moglby mi pomoc prosze o maila

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elementy karoserii”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl