witam wszystkich bo ostatnio odkryłem co umnie piszczy i bardzo mi to grało na nerwach jak rano odpalałem moja audiczke..
Problem tkwi w dolnej osłonie paska rozrzadu. pod czas wibracji silnika dolna osłona poprawiła sie odczepic czy cos w tym stylu i ona ocierała o kolo napinacza paska....
Ona wiecznei robiła mi hałas i niepotrzebne nerwy..
jesli ktos ma takie dzwieki to najpierw spojrzec od doły na dolno czesc osłony paska rozrzadu czy ona nie ociera o kolko napinacza....
Ta informacja dotyczy silnika TD i TDI......
Pozdrawiam Wesołych Swiat......
Audi 80 B4 [AAZ] dzwiek piszczenia......
witam. ja mam ten sam problem u siebie B4 TDI problem znika kiedy silnik troche popracuje i sie zagrzeje. kolego januszbin mowisz paski rolki napinacze.... a czy nie bedzie to jakies lozysko? np altelnatora? u mnie jest tak im zimniej a ja odpalam moje autko to bardziej piszczy jak jest cieplej i zapale to mniej :-| pozdrawiam
-
- Forum Audi 80
- Imię: Krzysztof
- Model: Audi A6
- Nadwozie: Sedan
- Kontakt:
ja mam wszystko wymienione i dalej jak zimny to piszczy ale już doszedłem co to [pompa wody prysnąłem wd i cichutko się zrobiło też myślałem że to alternator. nie pomoże to na dłuższą metę ale w święta nie było jak zrobić .muszę wymienić pompę bo pewnie łożysko poszło .nałożyłem smaru trochę bo wd jest trochę za suche ale nie pomaga zbytnio
[ Dodano: 2009-12-27, 10:28 ]
[ Dodano: 2009-12-27, 10:28 ]
nic z tego nie rozumiem co tu popisałeśTomciokatowice pisze:pasek to na wiosne wymienie ale to dolna czesci obudowy ociera sie i rolke napinacza od paska alternatora. dzis rano i wieczorem wznow sie to powtarza zobacze jutro rano co bedzie.....
Ostatnio zmieniony 27 gru 2009, 12:54 przez gibaj, łącznie zmieniany 1 raz.