Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

Audi 80 B4 [AAZ] dzwiek piszczenia......

ODPOWIEDZ
Tomciokatowice

Audi 80 B4 [AAZ] dzwiek piszczenia......

Post autor: Tomciokatowice » 24 gru 2009, 15:19

witam wszystkich bo ostatnio odkryłem co umnie piszczy i bardzo mi to grało na nerwach jak rano odpalałem moja audiczke..
Problem tkwi w dolnej osłonie paska rozrzadu. pod czas wibracji silnika dolna osłona poprawiła sie odczepic czy cos w tym stylu i ona ocierała o kolo napinacza paska....
Ona wiecznei robiła mi hałas i niepotrzebne nerwy..
jesli ktos ma takie dzwieki to najpierw spojrzec od doły na dolno czesc osłony paska rozrzadu czy ona nie ociera o kolko napinacza....

Ta informacja dotyczy silnika TD i TDI......
Pozdrawiam Wesołych Swiat......

januszbin
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: januszbin » 26 gru 2009, 19:59

kolego wymień sobie pasek rozrządu,rolki prowadzące,napinające... itp...i przestanie Ci piszczeć i denerwować......

Tomciokatowice

Post autor: Tomciokatowice » 27 gru 2009, 01:35

pasek to na wiosne wymienie ale to dolna czesci obudowy ociera sie i rolke napinacza od paska alternatora. dzis rano i wieczorem wznow sie to powtarza zobacze jutro rano co bedzie.....

macieklc4
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: macieklc4 » 27 gru 2009, 09:11

witam. ja mam ten sam problem u siebie :-/ B4 TDI problem znika kiedy silnik troche popracuje i sie zagrzeje. kolego januszbin mowisz paski rolki napinacze.... a czy nie bedzie to jakies lozysko? np altelnatora? u mnie jest tak im zimniej a ja odpalam moje autko to bardziej piszczy jak jest cieplej i zapale to mniej :-| pozdrawiam

gibaj
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Krzysztof
Model: Audi A6
Nadwozie: Sedan
Kontakt:

Post autor: gibaj » 27 gru 2009, 10:26

ja mam wszystko wymienione i dalej jak zimny to piszczy ale już doszedłem co to [pompa wody prysnąłem wd i cichutko się zrobiło też myślałem że to alternator. nie pomoże to na dłuższą metę ale w święta nie było jak zrobić .muszę wymienić pompę bo pewnie łożysko poszło .nałożyłem smaru trochę bo wd jest trochę za suche ale nie pomaga zbytnio

[ Dodano: 2009-12-27, 10:28 ]
Tomciokatowice pisze:pasek to na wiosne wymienie ale to dolna czesci obudowy ociera sie i rolke napinacza od paska alternatora. dzis rano i wieczorem wznow sie to powtarza zobacze jutro rano co bedzie.....
nic z tego nie rozumiem co tu popisałeś
Ostatnio zmieniony 27 gru 2009, 12:54 przez gibaj, łącznie zmieniany 1 raz.

Tomciokatowice

Post autor: Tomciokatowice » 27 gru 2009, 10:42

obudowa paska rozrzadu ma dwie czesci gorna i dolna. to umnie ta dolna odchyla sie od bloku silnika i ociera i o rolke napinacza co napina pasek napedzajacy alternator.....

ale powoli bede kupował czesci i na wiosne oddam autko na warsztat.....

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki TDi”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl