[AUDI 80 B4 1.9 TD] światła po właczeniu nie świecą(tylne)
[AUDI 80 B4 1.9 TD] światła po właczeniu nie świecą(tylne)
Witam
Już to pomału zaczyna mnie dobijać, przejdę może do rzeczy.
Problem tkwi w tym że światła tylne mijania czasem nie swiecą. Może podam przykład przed chwilą mój ojciec jechał autem zrobił trasę 50km i gdy dojeźdzał do domu to widziałem normalnie się swieciły puźniej ja wziłem auto i jak jechałem do sklepu to świeciły a jak wracałem to juz nie. Próbowałem kilkakrotnie właczyć i wyłaczyć ale to nic nie daje, aha dodam że podświetlanie tablicy rejstracyjniej świeci i stop jest normalnie. i jeszcze tez zauważyłem ze przy właczeniu swiateł postojowych swieci tylko podswietlanie zegarów i podświetlanie tablicy. :-x Ludzie pomocy już zaczyna mnie to denerwować.
P.S. Z pól roku temu był tez problem z światłami przednimi potrafiły podczas jazdy zgasnąć i trzeba było wyłączyć i włączyć jeszcze raz aby świeciły
Już to pomału zaczyna mnie dobijać, przejdę może do rzeczy.
Problem tkwi w tym że światła tylne mijania czasem nie swiecą. Może podam przykład przed chwilą mój ojciec jechał autem zrobił trasę 50km i gdy dojeźdzał do domu to widziałem normalnie się swieciły puźniej ja wziłem auto i jak jechałem do sklepu to świeciły a jak wracałem to juz nie. Próbowałem kilkakrotnie właczyć i wyłaczyć ale to nic nie daje, aha dodam że podświetlanie tablicy rejstracyjniej świeci i stop jest normalnie. i jeszcze tez zauważyłem ze przy właczeniu swiateł postojowych swieci tylko podswietlanie zegarów i podświetlanie tablicy. :-x Ludzie pomocy już zaczyna mnie to denerwować.
P.S. Z pól roku temu był tez problem z światłami przednimi potrafiły podczas jazdy zgasnąć i trzeba było wyłączyć i włączyć jeszcze raz aby świeciły
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
Bo jedno i drugie jest włączane tym samym stykiem we włącznikach zespolonych.wnykuu pisze:jeszcze tez zauważyłem ze przy właczeniu swiateł postojowych swieci tylko podswietlanie zegarów
A gdy bez włączania zapłonu włączasz kierunkowskaz lewy lub prawy to czy zapalają się postojówki z lewej lub prawej strony?
-
- Forum Audi 80
zanim zaczniesz bawić się w czyszczenie sprawdź jeszcze żarówki. znam takie przypadki że światła nie dawały znaku życia, za kilka chwil paliły, jak sprawdzało się je to wydawały się ok :shock:Mobilek pisze:Nie irytuj się tylko rozbierz pająka (przełącznik pod kierą) przeczyść styki, podoginaj styki włączające światła pozycyjne (są pod pokrywą lewej strony pająka) i będzie ok. Ewentualnie wymień lewą część pająka na sprawną.
jak taki zabieg nie pomoże to pozostaje czyszczenie pająka
- Kelis.Zx145
- Forum Audi 80
- Kontakt:
zobacz też styki w żarówkach, może jest coś zaśniedziałe albo końcówki kabli we wtyczkach też mogą ze starości się zabrudzić albo zardzewieć i czasem światło jest a czasem nie. Ja u siebie w tylnych lampach też raz miałem tak że czasem jakaś żarówka nie świeciła, poczyściłem wszystko i teraz jest ok.
- KLAKSON
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Zgdzam się z kolegą Radkiem. Na 99% winą Twoich nerwów są zaśniedziałe styki w lampach. Kiedyś miałem coś takiego, że jak właczałem kierunkowskaz w lewo było ok potem w prawo nie było ok bo nie działał a gdy znów dalem w lewo też nie działał. Wyjąłem te styki z tyłu lamp i moim oczom okazała się... zieleń Wszystko było zaśniedziałe na pare milimetrów. Papier ścierny do ręki, potem wd40 i dotej pory zero akcji ze światłami działa.
- Kelis.Zx145
- Forum Audi 80
- Kontakt: