[B4] Dym z pod osłony pajaka
[B4] Dym z pod osłony pajaka
Podczas jazdy gdy wlączyłam światła, po chwili spod kolumny kierowniczej wydobył się dym. Wyłączylam samochód, po chwili odpaliłam ponownie i był ok. Czy to coś groźnego? Proszę o poradę, co sprzawdzic. Dodam, że przed jazdą z powodu mrozu, grzałam samochód ok 10 minut.
Pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedz
Pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedz
Ostatnio zmieniony 03 sty 2010, 02:29 przez aniaania, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
hmm miałem identyczny temat: rozebrałem całą konsole, pająka (nie jest nitowany)w którym przeczyściłem styki , wymieniłem kostkę stacyjki (była lekko pęknięta) ale dla pewności jeździłem jeszcze z tydzień z wyciągniętą stacyjką i obserwacje moje są takie; grzeje się żółty przewód od stacyjki do pająka bodajże który to odpowiada za włączanie świateł. po konsultacjach z kilkoma magikami tudzież elektrykiem samochodowym rozwiązania są dwa: albo przeczyścić i odsyfić dogę którą pokonuje prąd po załączeniu świateł albo założyć (najlepiej 2) przekaźniki do których bedzie podłączony + z aku a sterowanie z pająka i cieszyć się nieco mocniejszym światłem i brakiem dymów z konsoli
Mój był nitowany mosiężnymi rurkami cienkiściennymi . Może Twój był już wcześniej rozbierany albo jest kilka wersji a temat przekaźników świateł był już nie raz wałkowany .mortar pisze:hmm miałem identyczny temat: rozebrałem całą konsole, pająka (nie jest nitowany)
https://audi80.pl/all-tuning-swiatel ... eka%BCniki
-
- Forum Audi 80
między pająkami w autach do 90tego roku były wkładane zespolone ze sobą, od 90tego pająk jest dzielony i nie jest nitowanymarko pisze:mortar napisał/a:
hmm miałem identyczny temat: rozebrałem całą konsole, pająka (nie jest nitowany)
Mój był nitowany mosiężnymi rurkami cienkiściennymi . Może Twój był już wcześniej rozbierany albo jest kilka wersji a temat przekaźników świateł był już nie raz wałkowany .
https://audi80.pl/all-...a+przeka%BCniki
[B4, ABK]Dym spod osłony kolumny kierowniczej Tak powinien wygladac tytul watku.
Tak jak koledzy wyzej pisza, bankowo styki w pajaku/przelaczniku zespolonym puscily dymka i najprawdopodobniej te od swiatel, trzeba to rozebrac wyczyscic i zobaczyc czy ktores przewody nie sa nadpalone. Z tego co piszesz to sama tego nie zrobisz, podjedz do jakiegos elektryka samochodowego niech obada sprawe <ok>
Tak jak koledzy wyzej pisza, bankowo styki w pajaku/przelaczniku zespolonym puscily dymka i najprawdopodobniej te od swiatel, trzeba to rozebrac wyczyscic i zobaczyc czy ktores przewody nie sa nadpalone. Z tego co piszesz to sama tego nie zrobisz, podjedz do jakiegos elektryka samochodowego niech obada sprawe <ok>