[80 B3]Hamulec tylny
[80 B3]Hamulec tylny
Witam moi Kochani
Od pewnego czasu ( a moze i od dluzszego tyle, że dopiero teraz zwrócilem uwage na to) mam problem z tylnymi hamulcami w mojej audiczce... co sie dzieje: tylne lewe kolo jakos hamuje ale to od strony pasazera(tylne) przy maxymalnym wcisnieciu pedału hamulca moze obrocic kazdy mlodzieniec.... Z tylu wymienilem juz :
- szczęki
- cylinderki
- plyn w calym ukladzie
Bebny sprawdzalem , mierzylem wewnetrzna ich srednice ( maja po 20,1cm) nie wiem ile powinny miec fabrycznie.
Pompka hamulcowa to chyba nie jest bo plyn jest tłoczony Sam juz nie wiem, nie mam pomyslu. A musze to zrobic bo na wakacje nie pojade przecierz tylko na przednich hamulcach......
Z gory dzieki serdeczne za jakiekolwieg pomysly...
Pozdrawiam serdecznie
Wojtas255
Od pewnego czasu ( a moze i od dluzszego tyle, że dopiero teraz zwrócilem uwage na to) mam problem z tylnymi hamulcami w mojej audiczce... co sie dzieje: tylne lewe kolo jakos hamuje ale to od strony pasazera(tylne) przy maxymalnym wcisnieciu pedału hamulca moze obrocic kazdy mlodzieniec.... Z tylu wymienilem juz :
- szczęki
- cylinderki
- plyn w calym ukladzie
Bebny sprawdzalem , mierzylem wewnetrzna ich srednice ( maja po 20,1cm) nie wiem ile powinny miec fabrycznie.
Pompka hamulcowa to chyba nie jest bo plyn jest tłoczony Sam juz nie wiem, nie mam pomyslu. A musze to zrobic bo na wakacje nie pojade przecierz tylko na przednich hamulcach......
Z gory dzieki serdeczne za jakiekolwieg pomysly...
Pozdrawiam serdecznie
Wojtas255
Ostatnio zmieniony 28 maja 2007, 20:54 przez Wojtas255, łącznie zmieniany 1 raz.
- Organista18
- Forum Audi 80
- Kontakt:
uklad odpowietrzony na bank, samoregulacja ok, pozostaje tylko ten regulator sily hamowania. Nie wiem czy dobrze mysle ale jest on umiejscowiony po prawej stronie auta zaraz przy tylnym kole? Musze go przeczyscic bo pełno na nim blota i innych smieci....a przewodziki posprawdzam jeszcze raz od pompy do samych tylnych kółek.... dzieki za info bede informowal o postepach szerokosci wszystki zycze )))) narka
mialem niesprawny korektor siły hamowania, więc go wyrzuciłem całkowicie, przewody mechanik połączył i działa jak należy, różnicy nie czuję, w zimie także nic się nie dzieję (hamulce tarczowe)
tak to ta puszka o której piszesz
wygląda to tak: http://allegro.pl/item178105989_audi_80 ... wania.html
tak to ta puszka o której piszesz
wygląda to tak: http://allegro.pl/item178105989_audi_80 ... wania.html
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
podłączę sie do tematu bo nurtuje mnie taka jedna sprawa a rzecz tyczy sie również hamulcy. Otóż mam nieco słabe hamulce i nie wiem czego to wina. Układ szczelny, nie ma wycieków, tarcze, klocki, bębny ok. W zimie zdażyło mi sie dwa razy jak były dużo mrozy ze zaraz po odpalaniu tak jak by nie działało serwo. hamulec twardy i nie reagował. Samochód pochodził chwilkę i wszytsko ustąpiło. Co to mogło byc :?:
Labiel, moze po jezdzie w zizmie to rozpuszczone blotko chlapnelo tu i tam, przez noc przymarzlo a rano zanim sie rozgrzalo wszystko ciut ciezko chodzilo... Chociaz z drugiej strony nie powinno to miec wiekszego znaczenia, sam juz nie wiem.... Wiem tylko , że przy duzych mrozach amorki mi na poczatku ciut ciezko chodzily a potem juz bylo oki, wiec moze podobnie jest w Twopim przypadku....
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Płyn Ci na pewno nie zamarzl, jesli juz cos to jedynie przy samych kolach - ale co nie mam zielonego pojecia.....Plyn nie zamarza do okolo -40C a temperatura max. dla niego to cos okolo 250C....(przynajmniej takie parametry ma DOT-4 naszej rodzimej ORGANIKI....Jak przyjdzie zima i beda duze mrozy skombinuj sobie garaz na jakies dwa trzy dni wstaw tam auto i rano zobaczysz czy Ci cosik nie bedzie gralo....
pozdrawiam
wojtas255
pozdrawiam
wojtas255
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Kontakt:
witam problemik z glowy okazalo sie, że przy samochodach z korektorem sily hamowania uklad odpowietrzac trzeba na obciazonym kole a nie na wolnym Odpowietrzylem autko na podjezdzie, tylko slychac bylo jak powietrze uchodzi i wszystko teraz jest oki:) Dzieki wszystkim za pomoc
Labiel a jak tam z tymi Twoimi hamulcami?
pozdrowionka
wojtas255
Labiel a jak tam z tymi Twoimi hamulcami?
pozdrowionka
wojtas255