w dniu dzisiejszym, jak wracałem z kolacji wigilijnej silnik nagle przestał mieć moc - cały caas pracował, ale brak mocy i około 2000obr/min silnik wydawał dziwne odłosy- coś tak jakby stukot
musiałem dojechać do domu i dojechałem - pokonałem około 6-7km, jednakże silnik był coraz słabszy, silnik zgasiłem - coś strasznie śmierdziało, jak teraz odpalam silnik to rozrusznik jakoś dziwnie kręci, a samochód pracuje strasznie nie równo, no i ten stukot około 2000obr.min jest znowu
pasek był wymieniany około 25tyś km temu - założony conti, rolka rouville,
co to może być ?
[B4 ABK] brak mocy, stuki - pasek ?
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
Tutaj masz instrukcję: https://audi80.pl/b3-18-jak-poprawni ... htm#314221kiloff pisze:w jaki spozob sprawdzic te znaki ?
problem rozwiązany - uszkodzona uszczelka pod głowicą (zrobiła się dziura pomiędzy dwoma cylindrami - dlatego nie miał mocy, a zaczęła stukać panewka korbowodowa)
samochód dostał nową uszczelkę (zakuwaną), nowe pierścienie, panewki na korbowodzie, wszystkie uszczelki (pod miską, klawiaturą, simeringi, pod kolektorami), nowy pasek i rolkę oraz przeglądnięta głowicę .. trochę to wszystko kosztowało, ale mam nadzieje że będzie spokój
temat można zamknąć
samochód dostał nową uszczelkę (zakuwaną), nowe pierścienie, panewki na korbowodzie, wszystkie uszczelki (pod miską, klawiaturą, simeringi, pod kolektorami), nowy pasek i rolkę oraz przeglądnięta głowicę .. trochę to wszystko kosztowało, ale mam nadzieje że będzie spokój
temat można zamknąć