Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[All] Audio w b4

Subwoofery, skrzynie, głośniki, radiootwarzacze, nawigacje GPS, radia CB.
Awatar użytkownika
czester-11
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: czester-11 » 18 kwie 2007, 18:36

witam witam cos o sprzecie to temat dla mnie..
:-) :-)
no jak kolega METE radzi z ta skrzynia to sie zgadzam sam tak mam blaupunkta niedroga a lupie az nerki bola. dotego wzmak oczywiscie. w polce tez mam wsadzone glosniki ale nie psulem nic tylko w oryginalne miejszca wsadzilem nowe zamiast fabrycznych. ale glownie to wyzsze tony slychac z przodu no i z tylnych drzwi bo bas z kufra zaglusza wszystko !!! :-D podejrzewam ze u ciebie by ten efekt byl jeszcze lepszy bo niemasz zbiornika za siedzeniami tylnymi. jzbiornik jednak znacznie zaglusza ja musze bass refleksy wstawic w pulke zeby powietrze mialo gdzie uchodzic to wtedy bedzie leprszy efekt.

moze ktos ma jakies fajne pomysly na audio.. np zabudowa bagaznika albo cos w tym stylu .. :?: :?:

grinch
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Audio w b4

Post autor: grinch » 29 maja 2007, 14:30

Witam.
jestem posiadaczem audi b4 sedan. Mam następujący zestaw audi ( Oczywiście jeżeli można to nazwać zestawem audio <lol2>).
Radyjko DENVER CAD-450
Dwa głośniki na podszybiu JVC 2 drożne około 40 W w RMS całość.
Miejsce na głośniki mam tylko na podszybiu, dla mnie jest to masakra:/. Poradzcie mi jakie kupić radio głośniki itp. Co zrobić by muzyka z mojego samochodu brzmiała czysto i bardzo głośno, ponieważ dotychczas po włączeniu radia na MAX wyjściu i zamknięciu drzwi nic nie słysze:/
Czekam na wasze opinie oraz porady.
Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony 16 gru 2011, 14:37 przez grinch, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Krycha
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Krystian
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.6 ABC
Kontakt:

Post autor: Krycha » 29 maja 2007, 14:31

Po pierwsze napisz ile masz kasy na całe audio bez takiej informacji nic nie doradzimy...

grinch
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[B4 ABK] System Car audio do sedana

Post autor: grinch » 29 maja 2007, 14:34

No tak myślę około 1500 zł, no oczywiście zaznaczę iż interesuje mnie tylko i wyłącznie nowy sprzęt. Nie interesuje mnie żadna tuba w bagażniku:]

Awatar użytkownika
Krycha
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: Krycha » 29 maja 2007, 14:45

Dobra to ja zaproponuję swój zestaw: a więcv tak zacznijmy od radia podstawa to radio ja brałbym np.

pioneer_deh_p4900ib
alpine_cde_9881

Dalej do tego zrobić.albo kupić zestaw taszek przód + tył (coś więcej na ten temat http://www.taschki.pl )

Dalej zakupić do tych taszek dwa zestawy głośników 16stek hertz_esk_165

Radze brać zestaw odspearowany wtedy z przodu 16cm wsadzisz w taszki a gwizek powędruje w miejsce orginalnych 10cm w deskę które nadają sie do wywalenia.
Z tyłu druga parę 16stek montujesz w taszkach a gwizdek w okolicy klamki.
Wszystkie głośniki podpinasz w ostateczności pod radio, ale ja zalecał bym podpięcie tego pod wzmacniacz zdecydowanie polepszy to jakość dźwięku i wyciśnie więcej mocy z głośników. choćby taki model coś z tańszych gta4_mk_ii_800w dobrze napędzi te głośniki bo z radia może być nieco gorzej.
W ten sposób uzyskasz fajny zestaw tanim kosztem i bez zbędnych skrzynek czy tub w bagażniku z tych 16cm można p[rzy dobrym wzmacniaczy wyciągnąć naprawdę dużo basu.
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 16 gru 2011, 14:40 przez Krycha, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
czester-11
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: czester-11 » 29 maja 2007, 15:42

no bobra rada , tylko te panele to katastroficznie drogie!!! :shock: lepiej samemu cos wymodzic,

grinch
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[B4 AAZ] System Car audio do sedana

Post autor: grinch » 29 maja 2007, 19:13

Panele są drogie , jednak nie zakładam ich ponieważ są w kolorze czarnym a ja mam obicia drzwi w kolorze granatowym i nie będzie to ładnie wyglądać. Trzeba audio rozmieścić w inny sposób.

Awatar użytkownika
czester-11
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: czester-11 » 29 maja 2007, 19:25

kolor obicia mozesz sobie wybrac ale to i tak nie zmienia gfaktu ze zbyt drogie to, samemu mozna cos takiego zrobic ja sie niedlugo bede bral za rozbudowe audio tak na maxa , jak skoncze z wizualem, to probie fotki w czasie robotek i zapodam jakis temat.

grinch
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: grinch » 29 maja 2007, 19:31

Słuchaj czy chodzi ci o tą stronę??
http://www.taschki.pl Wydaje mi się że jest w kolorze czarnym tylko??

Awatar użytkownika
czester-11
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: czester-11 » 29 maja 2007, 19:34

tak z boku w lewym gornym rogu jest menu kolorystyka i sprawdz sobie kolory ale to i tak kuba kasy.ja bym niedal tyle za chiny.

grinch
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: grinch » 29 maja 2007, 19:38

A no faktycznie można kolor wybrać, ale boje sie że jak zamówię i kolor będzie nie odpowiedni to co wtedy zrobie:/. I tyle kasy w błoto wyrzuce jak nie będzie się komponować.

Awatar użytkownika
Krycha
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: Krycha » 29 maja 2007, 22:53

Widzę że robisz wszystko tylko by nie kupić tych taszek ja Cię na nie nie namawiam ale radzę ci chcesz mieć dobry dźwięk zainstaluj sobie taszki i dobre wygłuszeni drzwi nnic lepszego nie uzyskasz... Instalując głośniki w tylnej półce tylko sie rozczarujesz bo tam głośniki nie mają racji bytu bo po prostu nie mają jak dobrze zagrać bez dobrej obudowy. Ja radze brać taszki zrobisz jak chcesz.

kapsel

Post autor: kapsel » 30 maja 2007, 00:10

Hej.Ja takze jestem w trakcie kompletowania audio do b4 sedana.Z opinii jakie znalazlem w necie wynika ,ze te taszki to naprawde dobra inwestycja.Niejeden mowil ,ze drogo i bedzie rezal sam ,ale zadne nie wygladaly tak ladnie jak te oryginalne.Co do taszek na tylne drzwi mozna sie pokusic o wykonaie samemu bo to kawalek mdfu,ale przod to juz inna bajka.
Ja czekam na przesylke ;-)
Kolega AUDI_A6 dobrze podpowiada z glosnikami.Co bys nie wlorzyl w polke zawsze bedzie to tylko marna 10cm popierdulka (wiem bo probowalem).
Zestaw odseparowany bedzie znacznie przyjemniejszy dla ucha.Ja obok tych Hertz'ow moge polecic helix 62 z serii blue.Cena zblizona.W odsluchu chyba lagodniejsze/cieplejsze ,ale to od warunkow odsluchowych zalerzy ,ja slyszalem je na zywo tylko w MM.
Teraz pytanko odemnie.Czy te wzmacniacze Blaupunkta sa warte zainteresowania?
http://www.allegro.pl/item200207637_bla ... _nowy.html
Bo zastanawiam sie czy nie 'rozbic swinki' i pociagnac kabelki odrazu w bagaznik ;-)

Awatar użytkownika
Krycha
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: Krycha » 30 maja 2007, 07:32

kapsel, Ten model co podajesz jest całkiem niezły jeśli chodzi o cena/jakość za 300zł można w miarę dobrze napędzić głośniki dużo lepiej niz z seryjnego radia... Jak masz kasę to weź Blaupunkta a jak możesz do zbierać więcej to poczekaj i kup coś Z JBL/Lanzar/Pyle . Ale jeśli nie ejsteś zbyt wymagający i chcesz tylko napędzić te głośniki czymś w miarę dobrym to Blaupunkt będzie dobry jak dla Ciebie.
Co do taszek to dokładnie nie jeden mówił już na forum o jak drogo!! ale jak dostaniesz towar w ręce to sami się przekonasz że warte są tej ceny bo wykonanie jest naprawdę dobre!

lutek
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: lutek » 30 maja 2007, 09:00

ej nie rozumie moze jestem laikiem ale jak dla mnie to muzyka ma byc slyszalna w srodku auta a nie na zewnatrz no ale to juz kwestia gustu,ja kupilem ostatnio zwyklego sony najtanszego nowego wzialem stare glosniki pionner dwutonowe i gra mi to wszystko jak ta lala ,jestem mile zaskoczony zastanawiam sie tylko jak zrobic zeby zamontowac glosniki w przednich drzwiach zamiast w podszybiu jak to wykombinowac

ODPOWIEDZ

Wróć do „Car Audio, GPS, CB.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl