Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep samochodowy

[coupe] problem z pasem bezpieczenstwa plus woda w aucie

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
papaj
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[coupe] problem z pasem bezpieczenstwa plus woda w aucie

Post autor: papaj » 04 sty 2010, 21:06

Witam wszystkich, od jakiegoś czasu mam problem z rozwijaniem sie pasa bezpieczeństwa od strony pasażera, a dziś nie dos ze w ogole ciezko go bylo rozwinac to jak sie juz rozwinol to był mokry i sie nie zwinol spowrotem, ktos wiem skad sie tam mogła woda wziąść? i jak sie tam dostac? jak te plastiki porozbierac zeby nic nie uszkodzic? i czy ciezko jest sam pas wymienic?
Ostatnio zmieniony 05 sty 2010, 13:56 przez papaj, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Satar
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Satar » 05 sty 2010, 11:04

Pas razem z prowadnicą(regulscją wysokości) nie jest wcale trudno. Plastiki musisz z czuciem podważać i poodkręcać wszystkie śruby. Pościągasz, to powinieneś dojść skąd tam woda. Ciężko się rozwija(ł) bo być może przymarzł, lub od wody pordzewiał mechanizm wewnątrz

Awatar użytkownika
papaj
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: papaj » 05 sty 2010, 13:57

no dzis ogladalem i pod słupkiem srodkowym jest mokro, a uszczelki na zewnatrz wygladaja w sumie na dobre,

Azymut
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Azymut » 05 sty 2010, 22:56

u mnie jest woda na podłodze od strony kierowcy z przodu i z tyłu
być może że uszczelki na podszybiu wymagają poprawy lub są do wymiany, sprawdź
natomiast jeśli chodzi o wodę u mnie to muszę dojść skąd ta woda, ale dopiero na wiosnę bo jest mróz i nieprzyjemnie na dworzu :-/

januszbin
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: januszbin » 14 sty 2010, 09:07

jeżeli kolega ma szyberdach w aucie to woda może pochodzić właśnie z niego....a dokładnie to z odprowadzenia wody ,nie wiem czy nie ma na forum podobnego tematu.....woda która przecieka przez szyberdach odprowadzana jest do takiej rynienki wewnątrz okalającej okno,a z tej rynienki wypływa przewodami które prawdopodobnie poprowadzone są słupkami na zewnątrz,u Ciebie woda zostaje z jakiegoś powodu w aucie i zalewa mechanizmy pasów...

Azymut
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Azymut » 13 mar 2010, 23:57

już wiem skąd ta woda, jak przeczytałem w wyszukiwaniach tematów, znalazłem przyczynę, woda dostawała się przez otwór do linki od przedniej maski (gdzie powienien być uszczelniacz, uszczelka była wciśnięta wewnątrz aż pod kierownicą przy klamce się znalazła,
pozdro

Awatar użytkownika
Ur-Arek
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Ur-Arek » 23 mar 2010, 16:42

Temat https://audi80.pl/all-mokry-dywanik-vt38754.htm omawia przeciek, ale to zdecydowanie z lewej strony. Papaj z prawej ma wodę...trzeba poszukać a widzę że właśnie Twoja Coupe ma szyberdach. Zacznij od próby udrożnienia odpływów szybra.
Sam pas mnie również się zaciął - ale podwinął się i zablokował - rozbierałem te poszycia. Trzeba delikatnie podważać osłony, jak pisał Satar.

PS. Poprzednia Papajowa srebrna miała fajną lampę tył, czy mi sie wydaje??

Awatar użytkownika
papaj
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: papaj » 23 mar 2010, 22:15

niewydaje Ci sie, to były ori tresery:)

a i problem z przeciekaniem narazie ustał sam od siebie:)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Wnętrze i tapicerka”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl