[coupe] problem z pasem bezpieczenstwa plus woda w aucie
[coupe] problem z pasem bezpieczenstwa plus woda w aucie
Witam wszystkich, od jakiegoś czasu mam problem z rozwijaniem sie pasa bezpieczeństwa od strony pasażera, a dziś nie dos ze w ogole ciezko go bylo rozwinac to jak sie juz rozwinol to był mokry i sie nie zwinol spowrotem, ktos wiem skad sie tam mogła woda wziąść? i jak sie tam dostac? jak te plastiki porozbierac zeby nic nie uszkodzic? i czy ciezko jest sam pas wymienic?
Ostatnio zmieniony 05 sty 2010, 13:56 przez papaj, łącznie zmieniany 1 raz.
jeżeli kolega ma szyberdach w aucie to woda może pochodzić właśnie z niego....a dokładnie to z odprowadzenia wody ,nie wiem czy nie ma na forum podobnego tematu.....woda która przecieka przez szyberdach odprowadzana jest do takiej rynienki wewnątrz okalającej okno,a z tej rynienki wypływa przewodami które prawdopodobnie poprowadzone są słupkami na zewnątrz,u Ciebie woda zostaje z jakiegoś powodu w aucie i zalewa mechanizmy pasów...
Temat https://audi80.pl/all-mokry-dywanik-vt38754.htm omawia przeciek, ale to zdecydowanie z lewej strony. Papaj z prawej ma wodę...trzeba poszukać a widzę że właśnie Twoja Coupe ma szyberdach. Zacznij od próby udrożnienia odpływów szybra.
Sam pas mnie również się zaciął - ale podwinął się i zablokował - rozbierałem te poszycia. Trzeba delikatnie podważać osłony, jak pisał Satar.
PS. Poprzednia Papajowa srebrna miała fajną lampę tył, czy mi sie wydaje??
Sam pas mnie również się zaciął - ale podwinął się i zablokował - rozbierałem te poszycia. Trzeba delikatnie podważać osłony, jak pisał Satar.
PS. Poprzednia Papajowa srebrna miała fajną lampę tył, czy mi sie wydaje??