[b3/b4] Modyfikacje - Rozpórka kielichów przednich
- luk_OP_Q89
- Forum Audi 80
Dziki, pewnie że dawać.V-ka swoje waży jeśli do tego napęd w ośce to przód -komora,kielichy będą niezle dostawały po d... w trakcie agresywnego stylu jazdy(przeciążenia-siły skrętne).
Rozpórka usztywnia nadwozie,pomaga nadwoziu znieść siły skrętne pochodzące z napędu i pracy zawieszenia.Usztywnione rozpórką auto jest mniej podatne na skręcanie(odkształcanie karoserii).Oraz szybciej reaguje na zmiany kierunku jazdy,co bezpośrednio wynika ze sztywności nadwozia i punktów mocowania zawieszenia.
Z tyłu także stosuje się rozpórki/zastrzały,między tylne kielichy.
Rozpórka usztywnia nadwozie,pomaga nadwoziu znieść siły skrętne pochodzące z napędu i pracy zawieszenia.Usztywnione rozpórką auto jest mniej podatne na skręcanie(odkształcanie karoserii).Oraz szybciej reaguje na zmiany kierunku jazdy,co bezpośrednio wynika ze sztywności nadwozia i punktów mocowania zawieszenia.
Z tyłu także stosuje się rozpórki/zastrzały,między tylne kielichy.
gdzie akumulator wsadze jeszcze nie wiem <ok>
chodziło mi głównie że przy wstawianiu silniczka tej wagi "od razu"
dawać rozpórke, czy z czasem moge dać, bo wiecie nie chce dawać
a wiec czy od razu kielichy jak i przednie koła mi sie nie rozejdą pod ciezarem Vki <ok>
świrować do 6 grudnia zbytnio nie moge: bo punkty...
wiec nie bede obciazał autka a i wydatki na raz mi nie potrzebne a ladna rozpórka troche kosztuje
chodziło mi głównie że przy wstawianiu silniczka tej wagi "od razu"
dawać rozpórke, czy z czasem moge dać, bo wiecie nie chce dawać
tylko coś estetyczniejszego :mrgreen:AUDI_A6 pisze:W V to przyspawasz kawałek rury/profilu i masz rozpórkę
a wiec czy od razu kielichy jak i przednie koła mi sie nie rozejdą pod ciezarem Vki <ok>
świrować do 6 grudnia zbytnio nie moge: bo punkty...
wiec nie bede obciazał autka a i wydatki na raz mi nie potrzebne a ladna rozpórka troche kosztuje
... O i to jest bardzo przydatna wiadomość której nie wiedziałem :mrgreen:luk_OP_Q89 pisze:Dokładnie tak.Pamiętajcie że rozpórka wzmacnia wtedy gdy naspawane są mocowania na kielichy,zawsze kielichy trzeba obspawać.Widziałem już rzezby pod tytułem nawiercanie kielichów-absolutnie nie można w ten sposób osłabiać konstrukcji kielicha.chybo101 pisze:jedyna operacja to przyspawanie do kielichów mocowania do w.w. rozpórki.
Oglądałem ostatnio golfa mk IV i kto zdiął rozpórkę przed sprzedażą i były dziury wywiercone i zaklejone taśmą, odkleiłem je a tam rdza <lol2>
Panowie jeśli chodzi o namiar na rozpórke do B3, 4-5 cylindrowca to namiar mam taki:
http://www.darstuning.com.pl/document.php?id=239
Kwestia tylko czy komuś cena odpowiada
http://www.darstuning.com.pl/document.php?id=239
Kwestia tylko czy komuś cena odpowiada
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt: