[B4 1.9TDI 1Z]chlodnica
- hudy
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABT
- Kontakt:
[b4 1.9tdi 1Z] wiatraki chłodnicy
witam.panowie padły mi ostatnio wiatraki chłodnicy.wogóle sie nie włączają.spinałem je na krótko i nic słychać tylko pstrykanie sterownika.mam w związku z tym pare pytań:
1 - da sie wymienic tylko silniczki czy musze wymienić całe wiatraki tak jak w niektórych modelach samochodów??
2 - co z silniczkami od innych samochodów.są jakieś modele które bedą pasowały??bo moga być tańsze niż te u nas.
3 - czy silniczki z wersi benzynowych osiemdziesiatek bedą pasowały do mojego diesla??
4 - czy lepiej kupić nowe czy używki bo jak patrzyłem na ceny na allegro nawet za używki to wydaja mi sie dość spore.
p.s jeśli by ktos miał do sprzedania to chętnie kupie.
1 - da sie wymienic tylko silniczki czy musze wymienić całe wiatraki tak jak w niektórych modelach samochodów??
2 - co z silniczkami od innych samochodów.są jakieś modele które bedą pasowały??bo moga być tańsze niż te u nas.
3 - czy silniczki z wersi benzynowych osiemdziesiatek bedą pasowały do mojego diesla??
4 - czy lepiej kupić nowe czy używki bo jak patrzyłem na ceny na allegro nawet za używki to wydaja mi sie dość spore.
p.s jeśli by ktos miał do sprzedania to chętnie kupie.
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
Właśnie zauważyłem coś takiego ostatnio u siebie. Zagrzałem silnik i wiatrak chodził tylko przy przekręconej stacyjce. Trochę mnie to zdziwiło, bo u starszego w passacie chodzi nawet przy wyłaczonej stacyjce, dopuki temperatura nie opadnie. Czyli tak ma być :?:greglus pisze:Wiatraki działają tylko przy włączonym zapłonie, aby je sprawdzić trzeba przekręcić kluczyk w stacyjce. Najlepiej sprawdzić wiatraki podpinając je oddzielnymi kablami do zasilania.
[80 B4 1.9 TDI 1Z] Chłodnica
Witam wszystkich klubowiczów.Mam takie pytanko: Czy do Audi 80 B4 1.9TDI pasują chłodnice z wersji benzynowych albo od TD??Jeśli tak to prosze o jakieś konkrety.I jesli ktos sie orientuje: ile kosztuje nowa chłodnica do TDI??
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Witam, czy będą pasowały od jakiegoś modelu benzynowego najlepiej jest sprawdzić w Etce, może da się dopasować coś z podobnymi wymiarami rdzenia. Szukałem chłodnicy do swojego autka i z tego co mówił mi koleś w sklepie to taka chłodnica jak jest w silniku 1Z była montowana też w 6A, ACE. Możesz napisać maila do sprzedającego chłodnice na allegro, do tego:
http://www.allegro.pl/item199479220_now ... 0e_ac.html
lub tego:
http://www.allegro.pl/item200681054_chl ... nowe_.html
Podajesz w mailu dokładne dane autka - rok, kod silnika czy auto ma klime czy nie i czekasz na info o cenie Na allegro można dostać nowe chłodnice i to o połowę taniej niż w ASO i z gwarancją
Pozdrawiam
http://www.allegro.pl/item199479220_now ... 0e_ac.html
lub tego:
http://www.allegro.pl/item200681054_chl ... nowe_.html
Podajesz w mailu dokładne dane autka - rok, kod silnika czy auto ma klime czy nie i czekasz na info o cenie Na allegro można dostać nowe chłodnice i to o połowę taniej niż w ASO i z gwarancją
Pozdrawiam
[B4 1.9TDI 1Z]chlodnica
witam serdecznie
mam prosbe, bo padla mi chlodnica. nowa kosztuje 600!! poszukuje cos tanszego moze pasujacego do tego modelu
audi 80 avant 1,9 tdi rok 1994 z klimatyzacja
mam prosbe, bo padla mi chlodnica. nowa kosztuje 600!! poszukuje cos tanszego moze pasujacego do tego modelu
audi 80 avant 1,9 tdi rok 1994 z klimatyzacja
Ostatnio zmieniony 21 cze 2007, 21:18 przez wilkolak, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi 80
- Imię: Jacek
- Model: Audi 90 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
- Kontakt:
[B4 1,9TDI 1Z] ile plynu jest w ukladzie chlodzenia?
Witam,
nie moge znalezc w necie ile plynu jest w ukladzie chlodzenia. czeka mnie na dniach wymiana pompy wody ...
czy po wymianie pompy niezbedne sa jakies regulacje? na co ewentualnie zwrocic uwage przy diagnozie vagiem?
pzdr
jas
nie moge znalezc w necie ile plynu jest w ukladzie chlodzenia. czeka mnie na dniach wymiana pompy wody ...
czy po wymianie pompy niezbedne sa jakies regulacje? na co ewentualnie zwrocic uwage przy diagnozie vagiem?
pzdr
jas
Ostatnio zmieniony 31 sie 2007, 13:29 przez jas73, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi 80
[80 B4 1,9TDI 1Z] Problem z płynem chłodzącym
Kilka miesięcy temu niedokręciłem korka od zbiorniczka wyrównawczego płynu chłodzącego, wylało mi się w czasie jazdy sporo musiałem dolać około litra, dolałem WODY (silnik był właczony i gorący - długa trasa). Od tatej pory cały czas mam problemy znika mi płyn pozostawiam na noc niema zadnego wycieku nic niewidac podstawiam kartony aby patrzec czy sa wycieki i nic?
W oleju tez niewidac płynu.
Ale zauwazyłe że podczas jazdy ze zbiorniczka prawdopodobnie płyn ucieka wszystko dookoła zbiorniczka jest mokre. o co chodzi.
Poczytaj regulamin kolego... a czerwonym capsem to możesz pisać w swoim pokoju na ścianie a nie tytuł tematu, poza tym skoro nie umiesz stosować BBCode to się za to nie bierz :evil:
pozdrawiam, cobra
W oleju tez niewidac płynu.
Ale zauwazyłe że podczas jazdy ze zbiorniczka prawdopodobnie płyn ucieka wszystko dookoła zbiorniczka jest mokre. o co chodzi.
Poczytaj regulamin kolego... a czerwonym capsem to możesz pisać w swoim pokoju na ścianie a nie tytuł tematu, poza tym skoro nie umiesz stosować BBCode to się za to nie bierz :evil:
pozdrawiam, cobra
Ostatnio zmieniony 30 sie 2007, 20:42 przez Andrzejcybul, łącznie zmieniany 2 razy.