[80B4 1Z]Wymiana silnika 1Z na AFN
-
- Forum Audi 80
[80B4 1Z]Wymiana silnika 1Z na AFN
Witam, i proszę o pomoc w mojej 80 skończył się silnik, kupiłem drugi tylko, ze nie 1Z(taki był) a AFN kompletny. bez komputera czy czegoś tam , zamontowałem bo pasuje bez problemu, ale nie chce zapalić. kabelki jakie były podłączyłem.proszę poradźcie mi co mam robić czy muszę też dokupić kompa-sterownik?chyba nie muszę dodawać, ze używałem opcji szukaj oraz, ze chcę to zrobić sam ze względu na kryzys.
Pozdrawiam Przemo.
Nazywaj poprawnie tematy.
Pozdrawiam Przemo.
Nazywaj poprawnie tematy.
Ostatnio zmieniony 12 paź 2009, 12:49 przez Przemysław, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi 80
kup nastawnik potencjometryczny ktory nowy kosztuje pewnie tyle co ty za silnik dales i po problemie :mrgreen: jeszcze musisz turbinke zmienic na zaworem upustowym chyba ze przerobisz sterowanie turbinki VNT co masz w silniku afn albo mozesz kupic przeplywke wiazke ecu wraz z kompem od afn zalozyc zamontowac i miec 110km pod maska w audi80 na sam poczatek <ok>
- bieniek1984
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
Na 100% miałeś na przepływomierzu boscha i pompa była z nastawnikiem potencjometrycznym .Masz dwie mozliwości .Pierwsza zamieniasz kompa na taki od AFN lub od 1Z na przepływomierzu pierburga i ta opcja jest najprostrza na allegro wołają od 150zł za kompa .Druga opcja to zakładasz swoją starą pompę wtryskową ale wtedy musisz też zmienić na przepływkę boscha .Zalecana pierwsza opcjaPrzemysław pisze:Auto jest z 1992 roku
- Fighter001
- Forum Audi 80
to mnie też zastanawia czy we wtyku jest odpowiednia ilość pinów? Coś mi mówi ,że mało :roll:Fighter001 pisze:A czy przypadkiem nie trzeba bedzie zmieniac wiazki do kompa?
Jak nie da rady to najlepiej założyć poprzednią pompę , czyli zainstalujesz praktycznie korpus silnika a osprzęt stary
Tak chyba powinno podejść co ?