Witam, od niedawna mam wielki problem z autem siostry. Mianowicie gdy auto zapala na pb to silnik się uruchomi na ok. 2 sekundy potem zgaśnie i już nie chce zapalić na benzynie. Rozrusznik normalnie kręci, a silnik nie chce załapać. Nie dzieje się tak zawsze, czasami zapali na pb bez problemu i chodzi dobrze. Audi posiada lpg i na nim praktycznie dobrze zapala, nawet po tej nieczszęsnej próbie na benzynie. Nie mam pojęcia co może być nie tak. Byłem u mechanika to powiedział żebym na początek wymienił świece, przewody, kopułkę i palec. Jak to nie pomoże to będzie szukał dalej. Tak to każdy potrafi, jak wymienie połowę samochodu to okaże się, że to jednak nie to

Byłbym wdzięczny za wszelkie sugestie i porady, które pomogą wyeliminować usterke. Pozdrawiam
Przyczyna całego zamieszania
Okazało się, że audiana nie chciała odpalać na benzynie przez uszkodzony przekaźnik w centralce od instalacji gazowej i brudny wtryskiwacz. Po wymianie przez mechanika przekaźnika i wyczyszczeniu wtrysku wszystko powróciło do normy.
Niestety czterech poprzednich na to nie wpadło :evil: Dopiero piąty okazał się na tyle rozgarnięty, że to ogarnał <ok>