Jakieś błędy
Panowie i Panie
Jak wszyscy ostatnio widzimy forum ma pewne problemy z działaniem. Z uwagi na problemy z Doc'iem proszę o uzbrojenie się w cierpliwość i odrobinę wyrozumiałości. Problemy techniczne forum wynikają z chwilowego przeciążenia transferu.
Wszystko niebawem wróci do normy i nie ma potrzeby informowanie nas kilka razy dziennie o problemach z forum bo modowie jak i ja widzimy co się z nim dzieje. Niemniej pragniemy podziękować za zgłaszane do tej pory informacje.
W przypadku gdy forum nie działa prosimy nie odświeżać ciągle strony tylko spróbować wejść za kilka minut (problem chwilowego przeciążenia). W miarę możliwości proszę również o opróżnienie skrzynki z prywatnymi wiadomościami.
Pozdrawiam i jeszcze raz proszę o wyrozumiałość i cierpliwość!
Jak wszyscy ostatnio widzimy forum ma pewne problemy z działaniem. Z uwagi na problemy z Doc'iem proszę o uzbrojenie się w cierpliwość i odrobinę wyrozumiałości. Problemy techniczne forum wynikają z chwilowego przeciążenia transferu.
Wszystko niebawem wróci do normy i nie ma potrzeby informowanie nas kilka razy dziennie o problemach z forum bo modowie jak i ja widzimy co się z nim dzieje. Niemniej pragniemy podziękować za zgłaszane do tej pory informacje.
W przypadku gdy forum nie działa prosimy nie odświeżać ciągle strony tylko spróbować wejść za kilka minut (problem chwilowego przeciążenia). W miarę możliwości proszę również o opróżnienie skrzynki z prywatnymi wiadomościami.
Pozdrawiam i jeszcze raz proszę o wyrozumiałość i cierpliwość!
jmm, raczej niewielka jest szansa, że wyczyszczenie skrzynek cokolwiek pomoże. To nie jest kwestia wielkości bazy danych, tylko słabej optymalizacji konfiguracji serwera. Myślę, że dałoby się wycisnąć jeszcze co nieco zmieniając kilka rzeczy w konfiguracji Apache i PHP (np przejście na apache_mpm_worker i php w FastCGI + php apc) oraz tuning ustawień mysqla.
-
SowaBezOka
- Forum Audi 80

Może rozwiniesz to trochę bardziej? Bo jakoś nie widzę, co tu śmiesznego. Stawiałem już wiele serwerów. Większość obsługuje wiele stron i domen. Administruję kilkoma serwerami, które też stoją w OVH (jeden podobnej mocy, co ten, na którym stoi audi80.pl przeznaczony na hosting; inny kilka razy mocniejszy z wirtualnymi maszynami w XENie, gdzie stoją aktualnie 2 maszyny wirtualne na hostingi i 2 na serwery dedykowane do gier).SowaBezOka pisze:gdyby ktos nie wiedzial odkad mozna sie smiac:
<rotfl2>[...]konfiguracji Apache i PHP (np przejście na apache_mpm_worker i php w FastCGI + php apc) oraz tuning ustawień mysqla.
Nie twierdzę, że jestem super mastahaka, ale wiedzę w tym temacie mam i samemu testowałem wiele różnych konfiguracji i m.in. podany przeze mnie wyżej zestaw sprawdza się najlepiej.
Podsumowując: jak masz zamiar sobie robić jaja z poważnej wypowiedzi, to daj sobie spokój, a jak masz inną propozycję zwiększenia wydajności serwera, oczywiście bez jego zmiany na mocniejszy (bo to każdy potrafi - to tylko kwestia odpowiedniego budżetu), to się podziel zamiast pisać głupoty.
-
SowaBezOka
- Forum Audi 80

Zeszlismy z tematu, ale mimo wszystko czuje sie w obowiazku odpisac, gdyz to przedstawiciel forum 'wydal zaproszenie' do zboczenia z glownego tematu topicu.
Pozniej wysle Ci PW i napiszesz mi dokladnie o co Ci chodzi.
Jakbys nie wiedzial to...
...na forum jest system ostrzezen.
...ostrzezenia dostaje sie za lamanie regulaminu.
Co do wpisu @yawora, bardziej chodzilo mi o to, ze jak do tej pory @Doc nie zawital na forum i nie mial okazji sprawdzic czy wprowadzic jakies zmiany na serwerze. Dajmy mu sie wykazac. Dajmy mu szanse chociazby poprosic kogos o pomoc jesli zajdzie taka potrzeba
trzymajmy sie tego...
no jak mam sie z tego nie smiac :?: faktycznie tak mam na imie, a na drugie mam Piotrek <lol>IC69 pisze:McBoss (bo tak zdaje się masz na imię)[...]
Pozniej wysle Ci PW i napiszesz mi dokladnie o co Ci chodzi.
Jakbys nie wiedzial to...
...na forum jest system ostrzezen.
...ostrzezenia dostaje sie za lamanie regulaminu.
Co do wpisu @yawora, bardziej chodzilo mi o to, ze jak do tej pory @Doc nie zawital na forum i nie mial okazji sprawdzic czy wprowadzic jakies zmiany na serwerze. Dajmy mu sie wykazac. Dajmy mu szanse chociazby poprosic kogos o pomoc jesli zajdzie taka potrzeba
trzymajmy sie tego...
szczerze powiedziawszy forum smiga bez zawiechy dluzszej niz 30 minut juz chyba z tydzien <ok>Wszystko niebawem wróci do normy i nie ma potrzeby informowanie nas kilka razy dziennie o problemach z forum bo modowie jak i ja widzimy co się z nim dzieje. Niemniej pragniemy podziękować za zgłaszane do tej pory informacje.
Ostatnio zmieniony 09 gru 2009, 13:47 przez SowaBezOka, łącznie zmieniany 1 raz.
- Oofol
- Forum Audi 80

- Kontakt:
SowaBezOka, jak byś czytał ze zrozumieniem to jmm podkreślił iż są problemy z Dociem i to nie jest jego wina że nie może rozwiązać problemu z forum.
Nie mniej jednak Irek ma wielką rację co do Twojej arogancji i "wszech wiedzenia" - jeśli dalej bym był modem to dawno już byś miał na swoim koncie warny.
Pozdrawiam
Życzę wszystkim W.Ś i cierpliwości w tym okresie;-)
Nie mniej jednak Irek ma wielką rację co do Twojej arogancji i "wszech wiedzenia" - jeśli dalej bym był modem to dawno już byś miał na swoim koncie warny.
Pozdrawiam
Życzę wszystkim W.Ś i cierpliwości w tym okresie;-)