[AAH 2.8 92r] Uszczelka pod głowicą, jakie kroki podjąć??
[AAH 2.8 92r] Uszczelka pod głowicą, jakie kroki podjąć??
Witam wszystkich użytkowników forum audi80.pl!!!!
Mam nie mały problem, moja perełka ostatnio zaczęła brać płyn chłodzący , pod korkiem zaczęła zbierać się "śmietanka" , to mnie skłoniło do sugestii że jest to uszczelka pod głowicą, stąd moje pytanie, jakie są tego koszty, czy przy okazji wymienić pasek rozrządu ile to mniej więcej może potrwać i czy macie może kogoś w okolicy Białegostoku kto może mi to zrobić i będę miał pewność ze zrobi dobrze i sumiennie.
Pozdrawiam
Mam nie mały problem, moja perełka ostatnio zaczęła brać płyn chłodzący , pod korkiem zaczęła zbierać się "śmietanka" , to mnie skłoniło do sugestii że jest to uszczelka pod głowicą, stąd moje pytanie, jakie są tego koszty, czy przy okazji wymienić pasek rozrządu ile to mniej więcej może potrwać i czy macie może kogoś w okolicy Białegostoku kto może mi to zrobić i będę miał pewność ze zrobi dobrze i sumiennie.
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 11 sty 2010, 15:55 przez kebby, łącznie zmieniany 2 razy.
- percevalle
- Audi 80 Klub
Zanik zdecydujesz sie zrzucać głowicę, sprawdź dobrze czy to na pewno uszczelka. To że masz "kawe z mlekiem" pod korkiem to jeszcze nie musi o tym świadczyć. Znika Ci płyn, a co z poziomem oleju, bierze olej? Czy samochód kopci na biało? Czy w zbiorniczku wyrównawczym masz ślady oleju i czy widać idące bąbelki powietrza przy włączonym silniku? Co do paska rozrządu, zależy kiedy był wymieniany ostatnio, pompa wody? Robota to tak ze 2 dni spokojnego grzebania z piwkiem w ręku no ale to jak juz bedziesz pewien ze to uszczelka a nie zwykły wyciek płynu <ok>
Jeśli chodzi o olej to po wymianie przejechałem 4 tyś i trzeba było dolać jakoś 0,5l, śladów oleju nie widzę, bąbelków też nie, ale sporo tego płynu mi znika, na biało trochę daje ale z tego co wiem i widzę to z gazem tak musi być, chociaż nie jest to taki typowo biały. nie znam się na tym ale na 85 % to uszczelka, chciał bym to zrobić bo szkoda mi auta i nie chce go zajeździć. z tego co wiem to nie jest zdrowe:(
- percevalle
- Audi 80 Klub
Czyli jestes pewien ze nie masz zadnych wycieków? posprawdzaj z rana wszystkie łączenia węży gumowych, szczegolnie na króćcach, ten z tyłu głowicy i węże od parownika czy nie cieknie gdzieś. Dobrze byłoby też zmierzyć ciśnienie sprężania. Musisz sie upewnić zanim zdecydujesz sie zrzucić głowice i władować kase w robienie uszczelki za te 350-400zl.
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
Często robie krótkie trasy, a jak jade na dłuższą trase to wskazówka stoi grubo przed 90st może na początku wymienie termostat, bede sprawdzał rano przewody o których napisałes zobacze co z tego wyjdzie, ale martwie sie ze to jednak uszczelka wolal bym jak najszybciej sie o tym przekonac i nie dobijac silnika taka jazda pozdrawiam i dzieki za pomoc
Witam nie chce zakładać nowego tematu.Dziś sprawdzałem czy nie padła mi uszczelka pod głowicą i wyszło ze jest padnięta,przy okazji sprawdziłem kompresje i tez wyszła nie za ciekawa.Mam pytanie jaki silnik można włożyć bez większych przeróbek.Kompresja jest nastepująca lewa strona wszystkie cylindry po 8,a prawa pierwszy 9 a dwa następne 5.Gość który mierzył powiedział ze motorownia do wymiany.Ja bym wolał go zrobić tylko nie wiem ile by to kosztowało.Ktoś może się orientuje ile takie przyjemnośći mogą kosztować. Czy ten silnik podejdzie? http://olx.pl/oferta/silnik-audi-2-8v6- ... caf9408d52