Witam.
Chcę zasięgnąć Waszej porady. Otóż chciałbym założyć halogeny do mojej B3 (ori zderzak). Potrzebuję czegoś w rozsądnej cenie ale żeby w miarę świeciło no i nie szpeciło auta. Myślę nad czymś takim.
http://www.allegro.pl/item864051914_hal ... atest.html
+ zakupić ori przycisk.
Nie wiem także jak i gdzie je założyć. Myślałem żeby umiejscowić je w tej dłuuugiej kratce pod rejestracją. Czy będzie jakiś kłopot z założeniem ich?
Dziękuję za odpowiedzi i życzę udanego sylwestra! 8-)
[B3 All] Halogeny
Kolego czemu nie tylko musisz zachować wytyczne które mówią o rozmieszczeniu świateł. Są pewne normy co do rozstawów ich kiedyś jak zakładałem światła dzienne to znalazłem te normy w internecie
[ Dodano: 2009-12-31, 16:32 ]
[ Dodano: 2009-12-31, 16:32 ]
to znalazłem na jakimś forum, tylko nie wiem czy te światła tyczą się też dalekosięznychNa dodatek muszą być zamontowane nie niżej niż 250 mm i nie wyżej niż światło mijania; a dla samochodów osobowych (kat. M1) także nie wyżej niż 800 mm. Oraz nie dalej niż 400 mm od bocznego obrysu pojazdu.
Oczywiście w/w obostrzenia dotyczą świateł przeciwmgielnych.
- Audi Sport
- Forum Audi 80
ysiul, wszystko się da tylko trzeba by było przy tym trochę posiedzieć. Nie wiem czy dobrze myślę ale może najlepszym rozwiązaniem tego było by zapodanie ori instalacji i tylko przewód od włączania puścić na awaryjne a od awaryjnych w przycisk w konsolę, bo i tak przecież pająk nie robi za przerywacz. Nie wiem jakby to wyglądało z kierunkami czy by jakichś komplikacji nie było.
w sumie nie wspomniałem we wcześniejszym poście o tym ale chodzi mi o halogeny dalekosiężne(nie wiem czy to jest różnica od zwykłych) a chciał bym ich używać nie jak halogenów typowych do jazdy w warunkach zmniejszonej przejrzystości powietrza tylko w nocy jak dodatkowe oświetlenie drogi, i czy takie światła się nadadzą http://moto.allegro.pl/item869701623_ha ... ublet.html i jak je zamontować znaczy pod co je podpiąć:?: w taki sposób jak pytałem wyżej czy jakoś inaczej bo nie chciał bym żeby zaświecały się jednym włącznikiem z drogowymi(chyba że tak można, i jest to najprostszy sposób podłączenia)