Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B4 NG+ gaz]Spadające obroty

Wszystko co tyczy się silników rzędowych pięciocylindrowych.
ODPOWIEDZ
sami
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[B4 NG+ gaz]Spadające obroty

Post autor: sami » 14 sty 2010, 19:55

Panowie mam takie pytanie.Czy to mozę być wina krokowca a jeśli nie to czego,że jak odpale auto i jest zimne to trzyma równe obroty,nie faluje, jak dodam gazu i puszcze to obroty ładnie spadają i trzymają równo,ale jak już auto się trochę zagrzeje i ssanie puści to jak dodam gazu i puszcze to obroty spadają tak do 400 i za chwilę znowu wzrastają do 950 i już tak trzymają i nie falują dopuki znów nie dodam gazu.Co to może być za przyczyna?Dodam że takie objawy ma na benzynce,bo na gazie to auto mi faluje

Awatar użytkownika
Leszek
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Leszek » 14 sty 2010, 21:46

Przyczyn może być dużo. Pytasz czy może być wina krokowca - może być. Sprawdź szczelność całego dolotu. Jak wygląda przepływomierz, czy nie miał strzału.
O falujących/spadających obrotach w NG było już tu nie raz pisane.
Przy okazji dodam, że w NG nie ma jako takiego ssania.

dparac
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: dparac » 20 sty 2010, 13:27

moim zdaniem to przepływomierz u mnie były takie same objawy , najlepiej kupic urzywany z niemca lub anglika , u mnie juz 3 się rozsypały od jazdy na gazie

Padre (LDZ)
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Padre (LDZ) » 26 sty 2010, 18:34

Wg mnie do sprawdzenia czujnik temperatury przede wszystkim.
Jakieś inne objawy się pojawiają, czy tylko obroty na jałowym?

Abbas
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Abbas » 26 sty 2010, 18:42

Sprawdz sobie rure łaczaca krokowiec ta która idzie pod kolektorami ssacymi czasem jest poprostu sparciała i nieszczelna ja tak miałem u siebie zrobiłem i jest ok

sopi
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: sopi » 16 lut 2010, 20:10

sami, poradziłeś sobie z problemem? Ja mam u siebie (też NG) to samo co u Ciebie. Tydzień temu zmieniałem świece, kable WN, kopułkę i palec (BERU), filtr powietrza (Knecht), uszczelkę pokrywy zaworów. Przy okazji wyszły na jaw pewne nieszczelności w dolocie, które zostały wyeliminowane. Przepływomierz jest OK. Niestety mechanik nie przeczyścił mi "krokowca", choć go o to prosiłem i teraz mam podejrzenia co do niego właśnie.

Przy okazji zapytam: czy jest jakiś patent na wyciągnięcie tego krokowca w aucie z dodatkową małą chłodnicą? Przy krokowcu jest bardzo mało miejsca...i

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki pięciocylindrowe.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl