[B4 NG+ gaz]Spadające obroty
[B4 NG+ gaz]Spadające obroty
Panowie mam takie pytanie.Czy to mozę być wina krokowca a jeśli nie to czego,że jak odpale auto i jest zimne to trzyma równe obroty,nie faluje, jak dodam gazu i puszcze to obroty ładnie spadają i trzymają równo,ale jak już auto się trochę zagrzeje i ssanie puści to jak dodam gazu i puszcze to obroty spadają tak do 400 i za chwilę znowu wzrastają do 950 i już tak trzymają i nie falują dopuki znów nie dodam gazu.Co to może być za przyczyna?Dodam że takie objawy ma na benzynce,bo na gazie to auto mi faluje
-
- Forum Audi 80
sami, poradziłeś sobie z problemem? Ja mam u siebie (też NG) to samo co u Ciebie. Tydzień temu zmieniałem świece, kable WN, kopułkę i palec (BERU), filtr powietrza (Knecht), uszczelkę pokrywy zaworów. Przy okazji wyszły na jaw pewne nieszczelności w dolocie, które zostały wyeliminowane. Przepływomierz jest OK. Niestety mechanik nie przeczyścił mi "krokowca", choć go o to prosiłem i teraz mam podejrzenia co do niego właśnie.
Przy okazji zapytam: czy jest jakiś patent na wyciągnięcie tego krokowca w aucie z dodatkową małą chłodnicą? Przy krokowcu jest bardzo mało miejsca...i
Przy okazji zapytam: czy jest jakiś patent na wyciągnięcie tego krokowca w aucie z dodatkową małą chłodnicą? Przy krokowcu jest bardzo mało miejsca...i