Sugestie i problemy z forum
A ja mam takie małe pytanie. Czy można zrobić jakieś osobne miejsce na forum Technicznym poświęcone Logom VAG i ich analizie?Osobne dla benzynki i dla diesla oczywiście. Dużo osób zapodaje swoje Logi do oceny i są one porozrzucane a tak były by w jednym miejscu
Tak na przykład mają na passacie http://forum.vw-passat.pl/forumdisplay.php?f=27 Oczywiście to tylko moja sugestia 
-
noorbi
Ja mam taką uwagę. Dzisiaj zamieściłem ogłoszenie i zostało skasowane.
Myślę że przed skasowaniem, Mod powinien mnie najpierw ostrzec co mam poprawić.
Chyba mam już na tyle długi staż tutaj, że można mi pomóc jeśli coś zamieszczę niezgodnie z regulaminem, a nie od razu bach do kosza....
Każdy ma prawo się pomylić.
Myślę że przed skasowaniem, Mod powinien mnie najpierw ostrzec co mam poprawić.
Chyba mam już na tyle długi staż tutaj, że można mi pomóc jeśli coś zamieszczę niezgodnie z regulaminem, a nie od razu bach do kosza....
Każdy ma prawo się pomylić.
u nas chyba w miarę łatwo jest to znaleźć wątki na temat logów i tak to chyba w najbliższym czasie zostanie chociażby z tego powodu, że musiałby się znaleźć ktoś, kto "przekopałby" całe archiwum i posortował tematy, a to chyba mało realne na chwilę obecną. chociaż pomysł oczywiście zły nie jest. trzebaby go jednak przemyśleć dokładniej i przedyskutować.marko009 pisze:A ja mam takie małe pytanie. Czy można zrobić jakieś osobne miejsce na forum Technicznym poświęcone Logom VAG i ich analizie?Osobne dla benzynki i dla diesla oczywiście. Dużo osób zapodaje swoje Logi do oceny i są one porozrzucane a tak były by w jednym miejscu![]()
Dodano:
noorbi, sam wiesz jaki masz staż na forum więc regulamin działu ogłoszeń chyba znasz, bo zamieszczałeś już niejedno ogłoszenie ale fotki sprzedawanego przedmiotu mają być realne, a nie jakieś nie wiadomo skąd przykładowe.
-
noorbi
bądź poważny. ogłoszenie ma być zgodne z regulaminem w momencie jego zamieszczania. nikt się z Tobą w kotka i myszkę nie będzie bawił czy dodasz foty, a może jednak nie...noorbi pisze:grze, miałem zamiar dorzucić realne wieczorem, jak naładuję baterie od aparatu.
Mogłeś mi o tym powiedzieć, a nie wywalać temat.
Dziękuje....
-
noorbi
Info w tej sprawie chyba dostałeś z tego, co mi wiadomo.
Uważam, kwestię za wyczerpaną.
było? i było to realne foto sprzedawanego przedmiotu? nie rób sobie żartów norbi, bo to zaczyna być nudne...noorbi pisze:Fotki zresztą było, a za kilka godzin dodałbym następne.
nie będę się z Tobą licytował. jeśli masz coś do mojej osoby, to od tego jest PW.noorbi pisze:Bardzo uczynny i koleżeński z Ciebie Mod.
Uważam, kwestię za wyczerpaną.
nie wiem o czym tu debatować. zdjęcie sprzedawanych przedmiotów ma być realne, a nie przykładowe czy jakiś tam rysunek bądź inne cuda :lol:noorbi pisze:Mógłbym dalej przedstawiać swoje argumenty ale podziękuję za miłą dyskusję.
z resztą mam Cię za poważnego Człowieka i dziwię się Twojemu zachowaniu :shock:
Powtarzam, jeśli masz jeszcze jakieś wątpliwości w powyższej sprawie, to czekam na PW od Ciebie.
z tego, co pamiętam, to była jakiś czas temu taka propozycja, właśnie w tym wątku. poza tym nie widzę celu wprowadzania czegoś takiego.papaj pisze:skoro jest taki temat "problemy i sugestie" to co myślicie o czymś takim żeby zrobic mały znaczek np pod avatarem ktory by informował że użytkownik jest w danym momencie online?
coś takiego jest na forum golfa i powiem ze jest to bardzo dobre rozwiązanie, myślę ze innym tez by sie to spodobało
a mój temat w dziale sprzedam po raz kolejny poleciał do kosza :evil:
za każdym razem to samo, bo nie było wymogu w regulaminie :evil:
grze, a co to ma być :?: trzeba tak jak na egzaminie trafić w klucz odpowiedzi, jak dla mnie jest to śmieszne.
Regulamin jest po to by pomógł w życiu a nie mapa drogowa, której mamy się kurczowo trzymać :!:
Według mnie zbyt surowo jest on przestrzegany :!: :evil:
Przypomnę regulamin ma pomóc nam :!:
za każdym razem to samo, bo nie było wymogu w regulaminie :evil:
grze, a co to ma być :?: trzeba tak jak na egzaminie trafić w klucz odpowiedzi, jak dla mnie jest to śmieszne.
Regulamin jest po to by pomógł w życiu a nie mapa drogowa, której mamy się kurczowo trzymać :!:
Według mnie zbyt surowo jest on przestrzegany :!: :evil:
Przypomnę regulamin ma pomóc nam :!:
- bloku
- Forum Audi 80

- Imię: Michal
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.3 NG
- Kontakt:
Widzę że kolega grze jest nadgorliwy. Chciałbym Ci po raz kolejny zwrócić uwagę na czym polega moderowanie. REGULAMIN jest aby pomóc w porządkach na forum a nie aby był narzędziem w rekach osoby nie znającej zasad moderatorstwa.
Zaraz możemy przestudiować regulamin i zobaczymy w ilu miejscach go przestrzegasz! Może warto popytać kolegów nie tylko z tego forum ale i innych na czym to polega. Jak pamiętam moje ogłoszenie tez wylądowało w koszu bo brakowało zdjęć urządzenia prawie nowego które miało podane nie dość że pełną nazwę to i podmodel oraz typ. Nie miałem zdjęć bo nie miałem jak zrobić. jest to przykład ale trzeba brać pod uwagę pewne rzeczy.
Regulamin służy aby wyłapywać niuanse które łamią regulamin w drastyczny sposób - mogłoby tak być gdyby było zakazane dodawanie zdjęć a bym je dodał...a nie odwrotnie!!!!!!!!!!
No chyba że kolega grze poczuł bardziej funkcję władzy niż obowiązku to przepraszam ale ja w takim razie będę odwoływał się do wyższej instancji...
P.S. Nie zdziwię się jak mój post zostanie skomentowany i wyedytowany!
Zaraz możemy przestudiować regulamin i zobaczymy w ilu miejscach go przestrzegasz! Może warto popytać kolegów nie tylko z tego forum ale i innych na czym to polega. Jak pamiętam moje ogłoszenie tez wylądowało w koszu bo brakowało zdjęć urządzenia prawie nowego które miało podane nie dość że pełną nazwę to i podmodel oraz typ. Nie miałem zdjęć bo nie miałem jak zrobić. jest to przykład ale trzeba brać pod uwagę pewne rzeczy.
Regulamin służy aby wyłapywać niuanse które łamią regulamin w drastyczny sposób - mogłoby tak być gdyby było zakazane dodawanie zdjęć a bym je dodał...a nie odwrotnie!!!!!!!!!!
No chyba że kolega grze poczuł bardziej funkcję władzy niż obowiązku to przepraszam ale ja w takim razie będę odwoływał się do wyższej instancji...
-
spiczi
- Forum Audi 80

- Imię: Kris
- Model: Inny
- Nadwozie: Coupe
- Silnik: 1.6 JK
bloku pisze:Widzę że kolega grze jest nadgorliwy. Chciałbym Ci po raz kolejny zwrócić uwagę na czym polega moderowanie. REGULAMIN jest aby pomóc w porządkach na forum a nie aby był narzędziem w rekach osoby nie znającej zasad moderatorstwa.
Kolego pewnie zarzucisz mi ze tez jestem moderatorem i bronie kolegi po "fachu".
Idac Twoim tokiem myślenia można dojść do wniosku, ze regulamin jest po to żeby był, a np ogłoszenia może sobie każdy robić jak chce, ze zdjęciami, lub bez, z cena lub nie. I w ten sposób dochodzimy do tego ze każde ograniczenie jest złe , bo pozbawia nas wolności, wiec należy robić odstępstwa.
Tak samo jest z dzialem technicznym. Ludzie buntują się ze przyczepiamy się do tagów i nazywania tematów. Ale zobacz np na forum golfa co tam sie zrobilo. Tam juz nic nie da sie zrobici ciezko cokolwiek znaleźć.
U nas jest \ bedzie podobnie, bo forum strasznie szybko rosnie (dziennie przybywa 500 postów), a czesc postów powstaje poprzez nie przestrzeganie regulaminu, bo ktoś sie zarejstruje na forum, bachnie pytanie i czeka na odpowiedz, a nie wyslil sie zeby skorzystac z wyszukiwarki.
A co do opcji pokazywania osob on-line, to można sobie sprawdzić pod SB kto jest, a każda dodatkowa opcja obciaza i tak juz kiepsko funkcjonujący skrypt forum. I sadze ze kiedys bedzie taki dzien ze trzeba bedzie mocno odchudzic nasze forum.
pozdrawiam