Sklep Ipart
Sklep
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy ucando.pl

Sugestie i problemy z forum

Dział ogólny dotyczący Polskiego Klubu Audi 80
Awatar użytkownika
marko009
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: marko009 » 29 gru 2009, 22:31

A ja mam takie małe pytanie. Czy można zrobić jakieś osobne miejsce na forum Technicznym poświęcone Logom VAG i ich analizie?Osobne dla benzynki i dla diesla oczywiście. Dużo osób zapodaje swoje Logi do oceny i są one porozrzucane a tak były by w jednym miejscu :-P Tak na przykład mają na passacie http://forum.vw-passat.pl/forumdisplay.php?f=27 Oczywiście to tylko moja sugestia ;-)

noorbi

Post autor: noorbi » 16 sty 2010, 22:52

Ja mam taką uwagę. Dzisiaj zamieściłem ogłoszenie i zostało skasowane.
Myślę że przed skasowaniem, Mod powinien mnie najpierw ostrzec co mam poprawić.
Chyba mam już na tyle długi staż tutaj, że można mi pomóc jeśli coś zamieszczę niezgodnie z regulaminem, a nie od razu bach do kosza....

Każdy ma prawo się pomylić.

Awatar użytkownika
grze
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: grze » 16 sty 2010, 23:06

marko009 pisze:A ja mam takie małe pytanie. Czy można zrobić jakieś osobne miejsce na forum Technicznym poświęcone Logom VAG i ich analizie?Osobne dla benzynki i dla diesla oczywiście. Dużo osób zapodaje swoje Logi do oceny i są one porozrzucane a tak były by w jednym miejscu :-P
u nas chyba w miarę łatwo jest to znaleźć wątki na temat logów i tak to chyba w najbliższym czasie zostanie chociażby z tego powodu, że musiałby się znaleźć ktoś, kto "przekopałby" całe archiwum i posortował tematy, a to chyba mało realne na chwilę obecną. chociaż pomysł oczywiście zły nie jest. trzebaby go jednak przemyśleć dokładniej i przedyskutować.

Dodano:
noorbi, sam wiesz jaki masz staż na forum więc regulamin działu ogłoszeń chyba znasz, bo zamieszczałeś już niejedno ogłoszenie ale fotki sprzedawanego przedmiotu mają być realne, a nie jakieś nie wiadomo skąd przykładowe.

noorbi

Post autor: noorbi » 16 sty 2010, 23:26

grze, miałem zamiar dorzucić realne wieczorem, jak naładuję baterie od aparatu.
Mogłeś mi o tym powiedzieć, a nie wywalać temat.
Dziękuje....

Awatar użytkownika
grze
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: grze » 16 sty 2010, 23:33

noorbi pisze:grze, miałem zamiar dorzucić realne wieczorem, jak naładuję baterie od aparatu.
Mogłeś mi o tym powiedzieć, a nie wywalać temat.
Dziękuje....
bądź poważny. ogłoszenie ma być zgodne z regulaminem w momencie jego zamieszczania. nikt się z Tobą w kotka i myszkę nie będzie bawił czy dodasz foty, a może jednak nie...

noorbi

Post autor: noorbi » 16 sty 2010, 23:39

grze, nikt nie mówi o zabawie w kotka i myszkę, nie rób sobie jaj.
Fotki zresztą było, a za kilka godzin dodałbym następne.

Bardzo uczynny i koleżeński z Ciebie Mod.
Dziękuję.

Awatar użytkownika
grze
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: grze » 16 sty 2010, 23:44

Info w tej sprawie chyba dostałeś z tego, co mi wiadomo.
noorbi pisze:Fotki zresztą było, a za kilka godzin dodałbym następne.
było? i było to realne foto sprzedawanego przedmiotu? nie rób sobie żartów norbi, bo to zaczyna być nudne...
noorbi pisze:Bardzo uczynny i koleżeński z Ciebie Mod.
nie będę się z Tobą licytował. jeśli masz coś do mojej osoby, to od tego jest PW.
Uważam, kwestię za wyczerpaną.

noorbi

Post autor: noorbi » 16 sty 2010, 23:45

Mógłbym dalej przedstawiać swoje argumenty ale podziękuję za miłą dyskusję.

Awatar użytkownika
grze
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: grze » 16 sty 2010, 23:50

noorbi pisze:Mógłbym dalej przedstawiać swoje argumenty ale podziękuję za miłą dyskusję.
nie wiem o czym tu debatować. zdjęcie sprzedawanych przedmiotów ma być realne, a nie przykładowe czy jakiś tam rysunek bądź inne cuda :lol:
z resztą mam Cię za poważnego Człowieka i dziwię się Twojemu zachowaniu :shock:

Powtarzam, jeśli masz jeszcze jakieś wątpliwości w powyższej sprawie, to czekam na PW od Ciebie.

Awatar użytkownika
papaj
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: papaj » 22 sty 2010, 21:26

skoro jest taki temat "problemy i sugestie" to co myślicie o czymś takim żeby zrobic mały znaczek np pod avatarem ktory by informował że użytkownik jest w danym momencie online?

coś takiego jest na forum golfa i powiem ze jest to bardzo dobre rozwiązanie, myślę ze innym tez by sie to spodobało

Awatar użytkownika
grze
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: grze » 22 sty 2010, 21:28

papaj pisze:skoro jest taki temat "problemy i sugestie" to co myślicie o czymś takim żeby zrobic mały znaczek np pod avatarem ktory by informował że użytkownik jest w danym momencie online?

coś takiego jest na forum golfa i powiem ze jest to bardzo dobre rozwiązanie, myślę ze innym tez by sie to spodobało
z tego, co pamiętam, to była jakiś czas temu taka propozycja, właśnie w tym wątku. poza tym nie widzę celu wprowadzania czegoś takiego.

Awatar użytkownika
Kokolino
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Radomir
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.0 ABK
Kontakt:

Post autor: Kokolino » 23 sty 2010, 10:07

grze pisze:nie widzę celu wprowadzania czegoś takiego.
Dokładnie sie z tym zgadzam.
Po pierwsze jachcesz wiedzieć kto jest na forum to wystarczy zjechać na dól kto jest online, a po drugie to osoba ukryta i tak nie będzie widoczna.

Awatar użytkownika
krisPrG
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: krisPrG » 24 sty 2010, 00:19

a mój temat w dziale sprzedam po raz kolejny poleciał do kosza :evil:

za każdym razem to samo, bo nie było wymogu w regulaminie :evil:

grze, a co to ma być :?: trzeba tak jak na egzaminie trafić w klucz odpowiedzi, jak dla mnie jest to śmieszne.
Regulamin jest po to by pomógł w życiu a nie mapa drogowa, której mamy się kurczowo trzymać :!:
Według mnie zbyt surowo jest on przestrzegany :!: :evil:

Przypomnę regulamin ma pomóc nam :!:

Awatar użytkownika
bloku
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Michal
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan
Silnik: 2.3 NG
Kontakt:

Post autor: bloku » 24 sty 2010, 00:35

Widzę że kolega grze jest nadgorliwy. Chciałbym Ci po raz kolejny zwrócić uwagę na czym polega moderowanie. REGULAMIN jest aby pomóc w porządkach na forum a nie aby był narzędziem w rekach osoby nie znającej zasad moderatorstwa.

Zaraz możemy przestudiować regulamin i zobaczymy w ilu miejscach go przestrzegasz! Może warto popytać kolegów nie tylko z tego forum ale i innych na czym to polega. Jak pamiętam moje ogłoszenie tez wylądowało w koszu bo brakowało zdjęć urządzenia prawie nowego które miało podane nie dość że pełną nazwę to i podmodel oraz typ. Nie miałem zdjęć bo nie miałem jak zrobić. jest to przykład ale trzeba brać pod uwagę pewne rzeczy.

Regulamin służy aby wyłapywać niuanse które łamią regulamin w drastyczny sposób - mogłoby tak być gdyby było zakazane dodawanie zdjęć a bym je dodał...a nie odwrotnie!!!!!!!!!!

No chyba że kolega grze poczuł bardziej funkcję władzy niż obowiązku to przepraszam ale ja w takim razie będę odwoływał się do wyższej instancji...

P.S. Nie zdziwię się jak mój post zostanie skomentowany i wyedytowany!

spiczi
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Kris
Model: Inny
Nadwozie: Coupe
Silnik: 1.6 JK

Post autor: spiczi » 24 sty 2010, 01:43

bloku pisze:Widzę że kolega grze jest nadgorliwy. Chciałbym Ci po raz kolejny zwrócić uwagę na czym polega moderowanie. REGULAMIN jest aby pomóc w porządkach na forum a nie aby był narzędziem w rekach osoby nie znającej zasad moderatorstwa.

Zaraz możemy przestudiować regulamin i zobaczymy w ilu miejscach go przestrzegasz! Może warto popytać kolegów nie tylko z tego forum ale i innych na czym to polega. Jak pamiętam moje ogłoszenie tez wylądowało w koszu bo brakowało zdjęć urządzenia prawie nowego które miało podane nie dość że pełną nazwę to i podmodel oraz typ. Nie miałem zdjęć bo nie miałem jak zrobić. jest to przykład ale trzeba brać pod uwagę pewne rzeczy.

Regulamin służy aby wyłapywać niuanse które łamią regulamin w drastyczny sposób - mogłoby tak być gdyby było zakazane dodawanie zdjęć a bym je dodał...a nie odwrotnie!!!!!!!!!!

No chyba że kolega grze poczuł bardziej funkcję władzy niż obowiązku to przepraszam ale ja w takim razie będę odwoływał się do wyższej instancji...

P.S. Nie zdziwię się jak mój post zostanie skomentowany i wyedytowany!

Kolego pewnie zarzucisz mi ze tez jestem moderatorem i bronie kolegi po "fachu".
Idac Twoim tokiem myślenia można dojść do wniosku, ze regulamin jest po to żeby był, a np ogłoszenia może sobie każdy robić jak chce, ze zdjęciami, lub bez, z cena lub nie. I w ten sposób dochodzimy do tego ze każde ograniczenie jest złe , bo pozbawia nas wolności, wiec należy robić odstępstwa.
Tak samo jest z dzialem technicznym. Ludzie buntują się ze przyczepiamy się do tagów i nazywania tematów. Ale zobacz np na forum golfa co tam sie zrobilo. Tam juz nic nie da sie zrobici ciezko cokolwiek znaleźć.
U nas jest \ bedzie podobnie, bo forum strasznie szybko rosnie (dziennie przybywa 500 postów), a czesc postów powstaje poprzez nie przestrzeganie regulaminu, bo ktoś sie zarejstruje na forum, bachnie pytanie i czeka na odpowiedz, a nie wyslil sie zeby skorzystac z wyszukiwarki.

A co do opcji pokazywania osob on-line, to można sobie sprawdzić pod SB kto jest, a każda dodatkowa opcja obciaza i tak juz kiepsko funkcjonujący skrypt forum. I sadze ze kiedys bedzie taki dzien ze trzeba bedzie mocno odchudzic nasze forum.

pozdrawiam <piwo>

ODPOWIEDZ

Wróć do „Dział Forum Audi 80”