Znam się mało, ale też myśle, ze przy dobtych świeczkaćh i szczelnej pompie, to może być kąt wtrysku.
Mi po wymianie rozrządu, też potrafił słabo gdakać nawet przy temp. powyżej 0 stopni. Nie sprawdziłem wprawdzie kąta (błąd), kupiłem świeczki, nie pomogło. Pompa szczelna. Teraz pomimo mrozów zapala lepeiej. Dziwne. Kąt sam się przestawił???
Nie wiem.
Faktem jest, ze wart go sprawdzić, zanim się czlowiek zacznie babrać w przewodach.
[1.9TDI 1Z] problem z zapalaniem
Właśnie zaprowadziłem moją 80 do mechanika. Nie wiem co mam myśleć bo trochę mnie mechanik zmartwił. Po otwarciu maski i po pierwszych oględzinach stwierdził że to może być pompa. Że daje za małe ciśnienie na zawór przez wtryski i zawory sie nie otwierają. A druga obcja że przekażnik świec. Troszke nie ufam temu majstrowi bo troche zaczoł cwaniakować jak wyraził swoją opinie mój ojciec. Jak myślicie czy mechanik może mówić prawde. Ma podłączyć do komputera i za godzine zadzwonić do mnie. Aż strach pomyśleć jaką będzie miał dla mnie informacje:)
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
Ło matko albo coś żle powtórzyłeś albo ten "mechanik "bredzi.Może chodziło mu o to że pompa daje za małe ciśnienie żeby "otworzyć "wtrysk?Według mnie mocno naciągana teoria choć jest taka możliwość19kam38 pisze:Po otwarciu maski i po pierwszych oględzinach stwierdził że to może być pompa. Że daje za małe ciśnienie na zawór przez wtryski i zawory sie nie otwierają.
oni wszyscy mówią prawdę tylko czasami ta ''prawda ''jest nie prawdą tylko próbą wydojenia z kasy nie znającego się klienta ,oni tylko czekają na takich zielonych żeby ich wydoić .Wymyślają wtedy niestworzone historie z których wynika że w zasadzie to wszystko trzeba by wymienić .19kam38 pisze:Jak myślicie czy mechanik może mówić prawde
Ja bym też się bał...Może się okazać że silnik już ledwo zipie i do remontu, może mieć vaga z opcją pomiaru ciśnienia w cylindrach :roll: Sory że się tak nakręciłem ale mam uczulenie na mechaników19kam38 pisze:Ma podłączyć do komputera i za godzine zadzwonić do mnie. Aż strach pomyśleć jaką będzie miał dla mnie informacje:)