Zakupiłem nową chłodnicę na allegro do swojej furki i przy montażu pojawiły się problemy. Mocowania do nadwozia pasują ale króćce do wody już nie bardzo .
Zdjęcie przedstawia zakupioną chłodnicę . Na czerwono zaznaczyłem miejsca montażu rur w oryginalnej chłodnicy . Problem jest z podłączeniem głównej grubej ruru na górze i rury od zbiorniczka wyrównawczego do dolnej części chłodnicy . Rurki poprostu w tym momencie są za krótkie.
Czy muszę dosztukowywać rury czy jest na to inny sposób . Myślę że nie jestem pierwszym który kupił taką chłodnicę
[B4 2.3 NG ] nieoryginalna chłodnica - problem z montażem
Chłodnica jest napewno do 2.3 bo wątpie żeby pasowała do 4cyl . Chłodnica do 5 cyl jest ustawiona tak jak na zdjęciu czyli w pionie i obok korpusu silnika. Na stronie InterCars w ich Esklepie jest taka chłodnica jaką kupiłem tylko trochę droższa. Mają chłodnice z mocowaniem rur tak jak w mojej starej ale kosztują 1000 zł i więcej .
rafidoc, ja kiedyś także kupiłem tą chłodnicę.Sprzedawcy tłumaczyłem i pytałem kilka razy czy na pewno będzie pasować on zapewniał mnie że tak.Paczka przyszła i już gdy wyjąłem chłodnicę zauważyłem że jest jednak zła.Odesłałem ją tego samego dnia.Chłodnica do Ng jest dosyć droga niestety.Ale gdzieś znalazłem nową za ok.600 zł.Musiałbym poszukać.W Aso kiedyś koledze krzyknęli coś ok.2 koła.