Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B4 2.3 NG ] nieoryginalna chłodnica - problem z montażem

Wszystko co tyczy się silników rzędowych pięciocylindrowych.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
rafidoc
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[B4 2.3 NG ] nieoryginalna chłodnica - problem z montażem

Post autor: rafidoc » 18 sty 2010, 21:38

Zakupiłem nową chłodnicę na allegro do swojej furki i przy montażu pojawiły się problemy. Mocowania do nadwozia pasują ale króćce do wody już nie bardzo .
Zdjęcie przedstawia zakupioną chłodnicę . Na czerwono zaznaczyłem miejsca montażu rur w oryginalnej chłodnicy . Problem jest z podłączeniem głównej grubej ruru na górze i rury od zbiorniczka wyrównawczego do dolnej części chłodnicy . Rurki poprostu w tym momencie są za krótkie.

Obrazek

Czy muszę dosztukowywać rury czy jest na to inny sposób . Myślę że nie jestem pierwszym który kupił taką chłodnicę

Awatar użytkownika
LeeOne
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: LeeOne » 18 sty 2010, 21:47

Jak dobrze pamiętam silniki 2.3 są 5cyc czyli jest trochę większy od 2.0 czy innych 4cyc, i tu może być problem pewnie masz chłodnice do 4cyc silnika, dlatego króćce nie pasują.

Awatar użytkownika
rafidoc
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: rafidoc » 18 sty 2010, 21:56

Chłodnica jest napewno do 2.3 bo wątpie żeby pasowała do 4cyl . Chłodnica do 5 cyl jest ustawiona tak jak na zdjęciu czyli w pionie i obok korpusu silnika. Na stronie InterCars w ich Esklepie jest taka chłodnica jaką kupiłem tylko trochę droższa. Mają chłodnice z mocowaniem rur tak jak w mojej starej ale kosztują 1000 zł i więcej .

Awatar użytkownika
luk448
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: luk448 » 19 sty 2010, 12:10

rafidoc, ja kiedyś także kupiłem tą chłodnicę.Sprzedawcy tłumaczyłem i pytałem kilka razy czy na pewno będzie pasować on zapewniał mnie że tak.Paczka przyszła i już gdy wyjąłem chłodnicę zauważyłem że jest jednak zła.Odesłałem ją tego samego dnia.Chłodnica do Ng jest dosyć droga niestety.Ale gdzieś znalazłem nową za ok.600 zł.Musiałbym poszukać.W Aso kiedyś koledze krzyknęli coś ok.2 koła.

sebastiB4
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: sebastiB4 » 19 sty 2010, 16:40

ja niedawno zamontowłem taką sama wygląd od orginału odbiega i jest lżejsza u góry ten króciec pasował na dole trzeba było dać dłuższy ja na szybcika dołożyłem kawałek przewodu. Z zamienikimi tak jest.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki pięciocylindrowe.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl