Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[All] Audio w b4

Subwoofery, skrzynie, głośniki, radiootwarzacze, nawigacje GPS, radia CB.
Awatar użytkownika
czester-11
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: czester-11 » 30 maja 2007, 09:26

jak juz bylo wspomniane najprosciej najszybciej i bez wysilku to kup taszki.

zapomnialem dodac ze najdrozej :mrgreen: ale skoro za radio dales tak malo to jest to bez sensu skladac audio na lipnych podzespolach cyba ze ma to byc w stylu audi do fiata 125p czyli duzo glosnikow niewiadomego pochodzenia radio 2-u kanalowe po 5watt rms na kanal i jazda :lol:
mozna stworzyc nowa kategorie audio-vt :mrgreen: :mrgreen:

[ Dodano: 2007-05-30, 09:30 ]
jak masz kase to rub co radzi AUDI_A6 koles zna sie na rzeczy badziewia ci nie poleci,
co prawda sa one drogie te taszki ale nie powiem ze mi sie nie podobaja
sam sprubuje zrobic moze sie uda, a jak nie to bede musial wybulic ale to dopiero za miesiac bo narazie kase laduje w silnik i karoserie,

Awatar użytkownika
MacAudiO
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: MacAudiO » 30 maja 2007, 09:30

lutek pisze:ej nie rozumie moze jestem laikiem ale jak dla mnie to muzyka ma byc slyszalna w srodku auta a nie na zewnatrz
Popieram ;-) ja się strasznie namęczyłem z wygłuszaniem żeby mnie nie było słychać w całej okolicy :lol:

Awatar użytkownika
czester-11
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: czester-11 » 30 maja 2007, 09:40

masz jakies fotki swojego grajka???
wrzuc polukamy

grinch
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[B4 AAZ] System Car audio do sedana

Post autor: grinch » 30 maja 2007, 13:40

Ale kto ma wrzucić te fotki??;]

Awatar użytkownika
Krycha
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Krystian
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.6 ABC
Kontakt:

Post autor: Krycha » 30 maja 2007, 15:44

czester-11, czester wspominasz o tym że nie podobają Ci się taszki i zrobisz sobie sam. Wątpie byś zrobił lepiej niż fabryka. Naprawdę te taszki są drogie ale ładnie i precyzyjnie wykonane. Ale oczywiście samemu wykonane taszki to lepsza radość z słuchania jeśli masz zdolności i materiały narzędzia to rób sam jeśli nie pozostaje zamówić. Aha i na te taschki jak dobrze z nimi zagadasz można uzyskać rabat.

Awatar użytkownika
czester-11
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: czester-11 » 30 maja 2007, 16:39

grinch pisze:Ale kto ma wrzucić te fotki??;]
MACAUDIO
ty przecierz nic jeszcze niemasz ciekawego

a co do tych taszek to ile gdzies spuszcza ?? na przesylke|?? :-D
zobacze jak skoncze to co robie to sie wezme za to i pomysle moze , zebym na zywo zobaczyl u kogos to bym sie i moze przekonal.

[ Dodano: 2007-05-30, 16:40 ]
AUDI_A6 a ty to tam czasem nie pracujesz bo taka reklame juz na wielu tematach robiles :-D
nie no dobrze ze jest ktos obeznany, a zabudowy bagaznika robia??

Awatar użytkownika
MacAudiO
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: MacAudiO » 30 maja 2007, 16:45

czester-11 pisze:masz jakies fotki swojego grajka???
wrzuc polukamy
Tu jest parę fotek :
viewtopic.php?t=3407&postdays=0&postorder=asc&start=15

Awatar użytkownika
Krycha
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Krystian
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.6 ABC
Kontakt:

Post autor: Krycha » 30 maja 2007, 20:08

czester-11, Nie pracuje tam nie znam tej firmy i nie robię im reklamy. Forum jest do tego by doradzać i doradzam co najlepsze a nie co najgorsze. Co do zabudówek bagażnika to raczej nie robią ale zapytaj ich na wszelki wypadek. Co do rabatu to dadzą ci z 10%-15% to na przesyłkę chociaż będzie.

Awatar użytkownika
czester-11
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: czester-11 » 31 maja 2007, 15:36

zawsze te 10 % to cos jak by bral caly zestaw to by troche tego rabatu bylo.

MacAudiO ten glosnik w bagazniku to okrutnie wyglada w dobrym tego slowa znaczeniu :-D
pewnie niezle cisnienie masz w srodku

kapsel

Post autor: kapsel » 31 maja 2007, 20:28

Ja dostałem 10pln znizki na przednie taszki.Czas oczekiwania okolo 3-4dni.Jest jeszcze jeden sprzedajacy boczki na allegro ,ale nie znalazlem nigdzie opinii o jego panelach.

Awatar użytkownika
czester-11
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: czester-11 » 01 cze 2007, 10:26

i co ladnie to wyglada ??? bo ze zdjec to taka sobie, poprawia troche wyglad dzrwi?? :?: :?:

kapsel

Post autor: kapsel » 01 cze 2007, 21:22

Czekam jeszcze na panele.Wyglada na to ,ze weekend przedluzy czas oczekiwania.Te taszki nie sa dostepne od reki bo robia je pod klienta.Mam za to glosniki bo paczuszka dzisiaj przyszla i wizualnie/jakosciowo prezentuja sie slicznie.Zastanawiam sie tylko czy te zalaczone kabelki starcza,jakies takie chudziutkie ;).

Czester-11 mnie model do szyb podnoszonych recznie na 1xglosnik 165 sie podoba na fotkach.
Na pewnym forum widzialem glosniczki w drzwiach zrobione tylko na dystansach z mdfu i to dopiero wygladalo dziwnie ;).

Ale ja tu chyba topic zasmiecam.Pochwale sie efektami jak uda mi sie cos zrobic. ;-)
Narazie koncze remontowac lazienke :(

[ Dodano: 2007-06-24, 11:39 ]
i co ladnie to wyglada ??? bo ze zdjec to taka sobie, poprawia troche wyglad dzrwi?? :?: :?:
Jeśli o mnie chodzi to wyglada to duuuzo lepiej niz orginal.Panele sa ladnie wykonane.Pasuja do tapicerki ,sa sztywne ,obite ladnym materialem takze od wewnatrz.Dla mnie szkoda czasu na dlubanie ich samodzielnie chociaz jest to wykonalne.Zewnatrz plyta mdf okolo 10mm +listewki z litego drewna +obicje skaj bez pomarszczen pod spodem pianka +od srodka "kocyk".

Drzwi wytlumione mam mata bitumiczna app (pokrycie blach w srodku drzwi).Otwory montazowe mata dekarska x2.Przy wytlumianiu udalo mi sie naprawic zacinajacy central i wypadajaca wkladke klamki (3h z tym walczylem).
W panele poszly Helixy mk2 165mm seria blue.Standardowe kabelki ktore dal producent.Troche cieniutkie jak na moj gust ,ale musza na razie byc :D.
Wysokotonowki...no wlasnie tu jest klopot.Bardzo dlugo zastanawialem sie co z nimi zrobic .Plan byl taki ze pojda w slupki,ale znalazly miejsce w orginalnych dziurach glosnikow w podszybiu.
Wiem co powiecie ,ze powinny grac w twarz sluchacza.Dla mnie jednak te tweetery sa zbyt natarczywe,wybijaja sie za bardzo tak ze mam ochote je schowac pod polke.
To sa moje pierwsze wrazenia z odsluchu podlaczonej lewej strony do nienajnowszego blaupunkta 4x40W.Musze wlaczyc w radyjku obcinanie wysokiego pasma Highcut,bo glowa boli.
Kicker jest dobrze zbalansowany.Zobacze jak to bedzie gralo na nowym radyjku JVC.Wydaje mi sie ze bede musial powiekszyc jeszcze otwory w tapicerce ,bo wycielem otwor okolo 12cm i moze to tlumic glosnik.Ogolnie kosztowalo mnie to okolo 20h pracy i jakies 1000pln.
pzdr

arezyy

Audio w b4

Post autor: arezyy » 01 lis 2007, 22:46

Witam,
przymierzam się do montażu zestawu Hertz-a - w firmie zaproponowali mi zestaw który macie niżej. Co o nim sądzicie - nie jestem w tej dziedzinie ekspertem więc prosze o Wasze rady i poprawki :-)
- deska przód HV 100 + HT18
- tylne drzwi HV 130 + HT18
- półka tył HV 165 + HT18 + ES 250.D
- 2 wzmacniacze - 4x150W + coś dla ES 250.D (co proponujecie?)
z góry wielkie dzięki za pomoc i "korekty" tego planu :-)
Ostatnio zmieniony 19 gru 2011, 16:57 przez arezyy, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
mymaney
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: mymaney » 02 lis 2007, 01:00

Stawiasz na dźwięk w tylnej części auta... :-/ Proponuję ci HV 165 w drzwi przednie (taschki jak nie masz otworów + wygłuszenie drzwi), HT18 w miejsce HV 100 na podszybiu, tylne drzwi może być, z tylnej półki zostawić same HV165, ES250D wsadzić do dobrej skrzynki BR (ok.30l), co do wzmaków to proponuję JBL CS 60.4 i JBL CS 300.1 . Jeśli masz jeszcze więcej pieniędzy to szukaj wzmaki z serii GTO.

arezyy

Post autor: arezyy » 02 lis 2007, 23:08

mymaney pisze: Proponuję ci HV 165 w drzwi przednie (taschki jak nie masz otworów + wygłuszenie drzwi), HT18 w miejsce HV 100 na podszybiu.
Z przednimi drzwiami jest kłopot bo kieszenie są pod szybę - nie znalazłem taschków pod ten typ tapicerki :cry:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Car Audio, GPS, CB.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl