(B4 1Z 94r.)Smród przy duzych predkosciach
(B4 1Z 94r.)Smród przy duzych predkosciach
Witam, mam problem ktory mnie zastanawia i ja osobiscie obstawiam sprzeglo jednakze chcialbym zasiegnac waszej opini. Mianowicie od poczatku kiedy zakupilem moje 1Z to przy duzych predkosciach dolatuje do kabiny nieprzyjemny smrod, tak jakby palacej gumy, jednoczesnie przy duzej predkosci tak jakby delikatnie falowaly obrot. Chodzi mi o to, ze tak jakby docisk puszczal sprzeglo i w czasie dodawania gazu przy duzej predkosci on sie szybciej obrocil dlatego to falowanie. I teraz moje pytanie czy to sprzeglo czy moze cos z pompka sprzegla, dodam ze to sie dzieje od kiedy go kupilem 3lata temu przy wiekszych predkosciach ten smrod, a jakis rok temu wybebeszalem skrzynie bo uszczelnialem wal od strony skrzyni i wtedy tarcza jeszcze nie byla tak zuzyta a docisk nie byl jakiegos niepokojacego kooru. Od razu zapytam jesli wymiana sprzegla czy jest sens wymienic na sprzeglo od 2.3 benzyny bo moze zachce mi sie lekkich modow na 130ps ale to juz maks.
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
Śmierdzi ci prawdopodobnie slizgająca się tarcza sprzegła
Pompki jak już sprzegło ciągnie mogło by nie być bo służy tylko do wysprzęglaniabogus pisze:I teraz moje pytanie czy to sprzeglo czy moze cos z pompka sprzegla,
no podziwiam cię chłopie ,miałeś na wierzchu i nie wymieniłeś?bogus pisze:a jakis rok temu wybebeszalem skrzynie bo uszczelnialem wal od strony skrzyni i wtedy tarcza jeszcze nie byla tak zuzyta
A z tym to nie tak hop siup ,wałek ze skrzyni musi pasować w tarczębogus pisze:Od razu zapytam jesli wymiana sprzegla czy jest sens wymienic na sprzeglo od 2.3 benzyny
- Niki20
- Forum Audi 80
- Imię: Dominik
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
A sprzęgło się nie ślizga??
130PS seryjne sprzęgło wytrzyma. No chyba, że kiedyś będzie coś więcej.bogus pisze:Od razu zapytam jesli wymiana sprzegla czy jest sens wymienic na sprzeglo od 2.3 benzyny bo moze zachce mi sie lekkich modow na 130ps ale to juz maks.
No ja także. Kiedy było już wszystko na wierzchu to trzeba było wymieniać i nie patrzeć, że jeszcze chwilę pojeździ.no podziwiam cię chłopie ,miałeś na wierzchu i nie wymieniłeś?
- bieniek1984
- Forum Audi 80
Mam ten sam problem, powyżej 150km/h zaczyna zaciągać do środka. Sprzęgło mam kompletne wymienione więc niewiem z czego może tak dawac.
[ Dodano: 2010-01-19, 16:16 ]
W sumie teraz tata jeździ audi wiec proble prawie wcale się nie pojawia hehe przepisowo jezdzi.
Ale jak ktoś powie co i jak może być to będę patrzyła też u siebie
[ Dodano: 2010-01-19, 16:16 ]
W sumie teraz tata jeździ audi wiec proble prawie wcale się nie pojawia hehe przepisowo jezdzi.
Ale jak ktoś powie co i jak może być to będę patrzyła też u siebie
- bieniek1984
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80