tydzien temu dalem do mechanika samochod
i nie naprawil mi a przy mnie podmienial cewka z takeij samej audi jak moja aparat zaplonowy czujnik hella i dalej nie bylo iskry
a te rzeczy moje wkladal do tamtej audi i normalnie ona odpalala a moja niechce odpalic pomocy bo juz nie wiem co sie dzieje
a wczesniej byla wymieniana uszczelka pod glowica i o tej pory nie odpala jak ta uszczelka pekla i do oleju woda sie dostala to wujek mi ja wymienil ale dalem ja do mechanika zeby ustawil mi na znaki rozrzad ustawil ale nie mogl jej odpalic
a samochod to audi 80 b3 89r 1.8 benzyna plus gaz
a przed tym jak wymienalem uszczelke to stala z 2 tygodnie na dworzu bo nei bylo funduszy na naprawe jej bo moze przez to ze na mrozie stala troche to jej cos sie stalo pomocy
[1,8 PB + LPG] brak iskry na swiecach
-
- Forum Audi 80
[1,8 PB + LPG] brak iskry na swiecach
Ostatnio zmieniony 22 sty 2010, 14:06 przez krystian9018, łącznie zmieniany 1 raz.
- Kokolino
- Forum Audi 80
- Imię: Radomir
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABK
- Kontakt:
krystian9018, na początek popraw prosze nazwe tematu na regulaminową.
Skoro prze walnięciem uszczelki było wszystko dobrze to cudów nie ma.
Posprawdzaj na początek wszystkie przewodu jakie są w okolicach silnika. Możliwe że podczas naprawy jakiś przewód uległ uszkodzeniu. A dochodzi w ogóle napięcie na cewkę ? Aparat sie obraca ?
Skoro prze walnięciem uszczelki było wszystko dobrze to cudów nie ma.
Posprawdzaj na początek wszystkie przewodu jakie są w okolicach silnika. Możliwe że podczas naprawy jakiś przewód uległ uszkodzeniu. A dochodzi w ogóle napięcie na cewkę ? Aparat sie obraca ?
-
- Forum Audi 80
wiem ze do cewki dochodzi ale z cewki juz nie wychodzi
a aparat to nie wiem bo tego nie widzialem
wiem ze przed wymiana uszczelki wyciagalem radio i tam jakies przewody te co ida do radia zetknely sie i poszla iskra i moze to byc wina ze przestalo odpalac silnik
wtedy chcialem na chwile zakrecic silnikiem i nei odpalil i tego samego dnia zaciagnelem samochod do wujka do garazu i tam mi wymienil uszczelke ...przewody te kostkowe wszystkie sa podpiete bo ten mechanik sprawdzal ja patrzalem na wszytkie i juz nie wiem co jest grane z tym
a aparat to nie wiem bo tego nie widzialem
wiem ze przed wymiana uszczelki wyciagalem radio i tam jakies przewody te co ida do radia zetknely sie i poszla iskra i moze to byc wina ze przestalo odpalac silnik
wtedy chcialem na chwile zakrecic silnikiem i nei odpalil i tego samego dnia zaciagnelem samochod do wujka do garazu i tam mi wymienil uszczelke ...przewody te kostkowe wszystkie sa podpiete bo ten mechanik sprawdzal ja patrzalem na wszytkie i juz nie wiem co jest grane z tym
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
Jeśli wymieniał aparat zapłonowy z czujnikiem Halla i cewkę zapłonową na sprawne a twoje działy w innym aucie to jeszcze pozostaje moduł zapłonowy o którym nie wspominałeś. Znajduję się on pod trójkątną plastikową osłoną pod dźwignia od otwierania maski tutaj masz foto jak wygląda: https://audi80.pl/b3-18-dzgdzie-jest ... htm#359412 . Sprawdź czy do cewki dociera plus na zacisk oznaczony numerem 15. Może masz jakieś zabezpieczanie antykradzieżowe? Które się włączyło...krystian9018 pisze:nie naprawil mi a przy mnie podmienial cewka z takeij samej audi jak moja aparat zaplonowy czujnik hella i dalej nie bylo iskry
a te rzeczy moje wkladal do tamtej audi i normalnie ona odpalala a moja niechce odpalic
-
- Forum Audi 80