Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[1,8 PB + LPG] brak iskry na swiecach

Wszystko co znajduje się w komorze silnika.
ODPOWIEDZ
krystian9018
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[1,8 PB + LPG] brak iskry na swiecach

Post autor: krystian9018 » 21 sty 2010, 14:49

tydzien temu dalem do mechanika samochod
i nie naprawil mi a przy mnie podmienial cewka z takeij samej audi jak moja aparat zaplonowy czujnik hella i dalej nie bylo iskry
a te rzeczy moje wkladal do tamtej audi i normalnie ona odpalala a moja niechce odpalic pomocy bo juz nie wiem co sie dzieje
a wczesniej byla wymieniana uszczelka pod glowica i o tej pory nie odpala jak ta uszczelka pekla i do oleju woda sie dostala to wujek mi ja wymienil ale dalem ja do mechanika zeby ustawil mi na znaki rozrzad ustawil ale nie mogl jej odpalic
a samochod to audi 80 b3 89r 1.8 benzyna plus gaz
a przed tym jak wymienalem uszczelke to stala z 2 tygodnie na dworzu bo nei bylo funduszy na naprawe jej bo moze przez to ze na mrozie stala troche to jej cos sie stalo pomocy
Ostatnio zmieniony 22 sty 2010, 14:06 przez krystian9018, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Kokolino
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Radomir
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.0 ABK
Kontakt:

Post autor: Kokolino » 21 sty 2010, 14:56

krystian9018, na początek popraw prosze nazwe tematu na regulaminową.

Skoro prze walnięciem uszczelki było wszystko dobrze to cudów nie ma.
Posprawdzaj na początek wszystkie przewodu jakie są w okolicach silnika. Możliwe że podczas naprawy jakiś przewód uległ uszkodzeniu. A dochodzi w ogóle napięcie na cewkę ? Aparat sie obraca ?

krystian9018
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: krystian9018 » 21 sty 2010, 15:04

wiem ze do cewki dochodzi ale z cewki juz nie wychodzi
a aparat to nie wiem bo tego nie widzialem
wiem ze przed wymiana uszczelki wyciagalem radio i tam jakies przewody te co ida do radia zetknely sie i poszla iskra i moze to byc wina ze przestalo odpalac silnik
wtedy chcialem na chwile zakrecic silnikiem i nei odpalil i tego samego dnia zaciagnelem samochod do wujka do garazu i tam mi wymienil uszczelke ...przewody te kostkowe wszystkie sa podpiete bo ten mechanik sprawdzal ja patrzalem na wszytkie i juz nie wiem co jest grane z tym

Awatar użytkownika
Mortiis
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Mortiis » 21 sty 2010, 15:18

krystian9018 pisze:wyciagalem radio i tam jakies przewody te co ida do radia zetknely sie i poszla iskra i moze to byc wina ze przestalo odpalac silnik
dokładnie może to być musiał byś wiązke posprawdzać i bezpieczniki i może przekaxniki.

Audi 80 Polska
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Andrzej Cz
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan quattro
Silnik: 2.8 AAH

Post autor: Audi 80 Polska » 21 sty 2010, 16:10

krystian9018 pisze:nie naprawil mi a przy mnie podmienial cewka z takeij samej audi jak moja aparat zaplonowy czujnik hella i dalej nie bylo iskry
a te rzeczy moje wkladal do tamtej audi i normalnie ona odpalala a moja niechce odpalic
Jeśli wymieniał aparat zapłonowy z czujnikiem Halla i cewkę zapłonową na sprawne a twoje działy w innym aucie to jeszcze pozostaje moduł zapłonowy o którym nie wspominałeś. Znajduję się on pod trójkątną plastikową osłoną pod dźwignia od otwierania maski tutaj masz foto jak wygląda: https://audi80.pl/b3-18-dzgdzie-jest ... htm#359412 . Sprawdź czy do cewki dociera plus na zacisk oznaczony numerem 15. Może masz jakieś zabezpieczanie antykradzieżowe? Które się włączyło...

krystian9018
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: krystian9018 » 21 sty 2010, 21:09

modul zaplonowy tez przemienial i nie bylo dalej iskry
dzisiaj dalem samochod do elektro mechanika moze on cos z tym zrobi moze mu sie uda wkoncu odpalic ten samochod bo ja juz nie mam pomyslow do tego co moze byc nie tak z tym samochodem

ODPOWIEDZ

Wróć do „Komora silnika”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl