[b3 1.8] Ciekawostka - stożek przy gazniku problemem ?
[b3 1.8] Ciekawostka - stożek przy gazniku problemem ?
Witam mam pytanie i chciałbym sprawdzić czy to prawda co mówią.
mam 1.8 na gaźniku z lpg. Czy jeśli wstawiłbym stozkowy filtr, to prawda ze na gazie samochód by niejeździł, bo PONOĆ daje on za duzo powietrza ?
mam 1.8 na gaźniku z lpg. Czy jeśli wstawiłbym stozkowy filtr, to prawda ze na gazie samochód by niejeździł, bo PONOĆ daje on za duzo powietrza ?
Ostatnio zmieniony 16 lut 2011, 09:10 przez morus, łącznie zmieniany 2 razy.
Re: [80 b3 1.8] filter
witam obelzyj sobie moje cudo po nizej jezdzi supermorus pisze:wiyam mam pytanie i chciałbym sprawdzić czy to prawda co mówią. mam 18 silnik na gaźniku z gazem i czy jeśli wstawiłbym storzkowy filter to czy to prawda ze na gazie samochód by niejeździł przez ten filter bo PONOĆ daje on zaduzo powietrza???
- Oofol
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Re: [80 b3 1.8] filter
Wilu ale ty nie masz gaźnika...wilu8 pisze:witam obelzyj sobie moje cudo po nizej jezdzi supermorus pisze:wiyam mam pytanie i chciałbym sprawdzić czy to prawda co mówią. mam 18 silnik na gaźniku z gazem i czy jeśli wstawiłbym storzkowy filter to czy to prawda ze na gazie samochód by niejeździł przez ten filter bo PONOĆ daje on zaduzo powietrza???
tak tak musze to zmienić w dziale tuning a dalej lampy była na ten temat ostra dyskusja he heskoro masz 1.8 gaźnik to masz B3 a nie jak w opisie B4. Na gaźniku może tak by było ale nie jestem pewien.
tak wiem na wtrysku działa dobrze. ale na gaźniku coś niby jest nietak i niewiem czy to prawda czy nie ??
tylko może wtedy dostawać za dużo powietrza trza ewentualnie ograniczyc przepływ ,morus pisze:tak tak musze to zmienić w dziale tuning a dalej lampy była na ten temat ostra dyskusja he heskoro masz 1.8 gaźnik to masz B3 a nie jak w opisie B4. Na gaźniku może tak by było ale nie jestem pewien.
tak wiem na wtrysku działa dobrze. ale na gaźniku coś niby jest nietak i niewiem czy to prawda czy nie ??
napewno trza troche poeksperymentować regulować i powinno być git ewentualnie zapytaj sie kolegi meydey
[ Dodano: 2007-01-04, 19:33 ]
on jest zawodowym gaziażem
chlopie,ale nie wiem czy wiesz ale w obu tych samochodach nic ci nie daje ten stozek po za fajniejsszym dzwiekiem silnika i zmniejszeniem mocywilu8 pisze:czerwone ferrari!!!!!
nie wiem czy wiesz ale stozek teraz bierze ci powietrze z komory silnika,czyli zimne,zeby on poprawnie dziala trzeba go obudowac i zamontowac mu diplyw zimnego powietrza,w przeciwnym przypadku dostaje mula
nie prubuj mnie przekonywac ze tak nie jest bo bylo to testowane dokladnie
[ Dodano: 2007-01-05, 00:45 ]
!!!!!!!!!!!!!!!!....z komory silnika,czyli cieple..........!!!!!!!!!!!!!
mala pomylka w moim poscie
zgoda w 100% :mrgreen: generalnie stozek nie odizolowany od silnika jest o dupe potluc szczerze mowiac... najlepszym wyjsciem jest wkladka KN z doprowadzonym dolotem do puszki...naprawde jest to duzo lepsze rozwiazanie od stozkow.... (sprawdzone u kolegi na hamowni)mrx1983 pisze:chlopie,ale nie wiem czy wiesz ale w obu tych samochodach nic ci nie daje ten stozek po za fajniejsszym dzwiekiem silnika i zmniejszeniem mocywilu8 pisze:czerwone ferrari!!!!!
nie wiem czy wiesz ale stozek teraz bierze ci powietrze z komory silnika,czyli zimne,zeby on poprawnie dziala trzeba go obudowac i zamontowac mu diplyw zimnego powietrza,w przeciwnym przypadku dostaje mula
nie prubuj mnie przekonywac ze tak nie jest bo bylo to testowane dokladnie
[ Dodano: 2007-01-05, 00:45 ]
!!!!!!!!!!!!!!!!....z komory silnika,czyli cieple..........!!!!!!!!!!!!!
mala pomylka w moim poscie